VOLIM LJETO I KULTURU – BELCANTE – KONCERT MARTINE TOMČIĆ, SANDRE BAGARIĆ I DARKA DOMITROVIĆA U GRADSKOM PARKU

VOLIM LJETO I KULTURU – BELCANTE – KONCERT MARTINE TOMČIĆ, SANDRE BAGARIĆ I DARKA DOMITROVIĆA U GRADSKOM PARKU

Manifestacija “Volim ljeto i kulturu” nastavlja se prema svom najavljenom programu. Koncert pod nazivom ‘BelCante’ održati će se 3. lipnja, s početkom u 21:00 sati, u Gradskom parku. Popularne arije iz opere, operete i mjuzikla izvesti će sopranistica Sandra Bagarić i mezzosopranistica Martina Tomčić uz pratnju Darka Domitrovića.

Nakon koncerta glazbu će puštati DJ LUJO.

Organizator divnog događanja je Pučko otvoreno učilište “Matija Antun Relković” uz suorganizatore Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica Grada Nove Gradiške.

PROGRAM:

 • Nessun dorma
  “Turandot” Giacomo Puccini-G. Adami/R. Simoni-G.Kovačić
 • O mio babbino caro
  “Gianni Schicchi” Giacomo Puccini- G. Forzano –G.Kovačić
 • Barcarolle
  “Hoffmanove price” Jacques Offenbach-J. Barbier –A.Gelo
 • Habanera
  “Carmen” Georges Bizet-H. Meilhac/L. Halévy-G.Kovačić
 • Uvertira
  „Carmen“ Georges Bizet-H. Meilhac/L. Halévy-Z.Markulj
 • Lakmé
  “The flower duet” Léo Delibes- E. Gondinet/P.Gile-I.Popeskić
 • Peer Gynt
  “Solveig’s song” Eduard Grieg-H. Ibsen-A.Gelo
 • Ave Maria
  “Cavalleria Rusticana” Pietro Mascagni- G. Targioni Tozzeti-I.Popeskić
 • Memory
  “Cats” Andrew Lloyd Weber-T.Stearns Eliot-N.Kalogjera/Z.Došlić
 • Chariots of Fire
  Vangelis-Z.Došlic
 • Time to say goodbye
  Francesco Sartori-L.Quarantotto- N. Kalogjera/Z.Došlić
 • O sole mio
  Eduardo di Capua- G. Capurro –I. Popeskic
 • Somewhere
  “West side story” Leonard Bernstein-S. Sondheim-A. Gelo
 • Mala Floramye
  “Daleko me biser mora” Ivo Tijardovic-I. Tijardovic-I. Popeskić
 • Dalmatino povišcu pritrujena
  Ljubo Stipišic Delmata-Lj. Stipišic Delmata-A. Gelo
 • Jalta,Jalta
  “Neka cijeli ovaj svijet” Alfi Kabiljo- M. Grgic-L.Žužić

Zajednički projekt BelCante bio je logičan slijed blistavih karijera dviju hrvatskih opernih diva Martine Tomčić i Sandre Bagarić. Od svjetski poznatih opernih arija, pa sve do tema iz međunarodnih mjuzikala poput ”Cats“ ili ”West Side Story“, do prekrasnih dalmatinskih pjesama i tema poput ”Dalmatino povišću pritrujena“ – jedno je sigurno, Sandra i Martina oborit će vas s nogu svojom glazbenom pričom.

BIOGRAFIJA:

Sandra Bagarić, srednje glazbeno obrazovanje završila je u Sarajevu. Tijekom školovanja nagrađivana je na natjecanjima solo pjevanja i flaute. Diplomirala je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljiljana Molnar-Talajić. Godine 1995. Nagrađena je Rektorovom nagradom. Nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Mostar, Tamburaškim orkestrom HRT te snimala za mnoge TV postaje. Debitirala je 1994. u kazalištu Komedija glavnom ulogom (Henriette) u opereti F.Albinija Madam Troubadour. Od 1996. angažirana je kao solist u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija gdje nastupa u predstavama E.Kalmana Grofica Marica (Marica), Kneginja čardaša (Sylva), J.Straussa ml. Šišmiš (Rosalinda i Adela), F.Suppea Boccaccio (Fiametta), F.Lehara Zemlja smiješka (Lisa), I.Tijardovića Mala Floramye (Floramye), J.Straussa ml. Noć u Veneciji (Anina), te u mjuziklima Đ.Jusića Dundo Maroje (Petrunjela) i A.Kabilja Tko pjeva, zlo ne misli (Ana), Jalta,Jalta (Nina Filipovna). Gostovala je u SNG u Mariboru u predstavi Pri belem konjičku (Josepha) te u HNK Split u operi Ljubavni napitak (Adina). Koncertno je nastupala u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Italiji, Belgiji, Njemačkoj, Mađarskoj, SAD-u (Florida, Puerto Rico, Hawaii), Češkoj, Izraelu i Japanu. Diskografija: CD Sonata od sna (Cantus), BelCante-Teatar marmelade (Aquarius Records), Adagio (Aquarius Records), Ave Maria (Jutarnji list). Djeluje i kao voditeljica glazbenih emisija i show-programa na televizijama u Hrvatskoj i BiH. Član je HDGU.

Martina Tomčić, završila je Visoku glazbenu školu u Grazu, u Austriji. Operna je mezzosopranica, suvlasnica škole pjevanja Husar&Tomčić, glazbena pedagoginja. U javnosti je najpoznatija kao članica žirija u TV showu Zvijezde pjevaju te mentorica u TV showu Tvoje lice zvuči poznato. Martina Tomčić 1995. godine pobijedila je na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Ferruccio Tagliavini. Te iste godine debitirala je u Grazu izvođenjem kneza Orlovskog u Šišmišu Johanna Straussa.

Darko Domitrović, pijanist i skladatelj. Nakon završenog srednjeg općeg i glazbenog obrazovanja (prof. Blaženka Zorić) studirao je kod Henriette Mirvis na Konzervatoriju P. I. Čajkovski u Moskvi (1984./85.) i kod Hansa Kanna na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču (1985./89). Od 1990. umjetnički je suradnik na Odsjeku za solo pjevanje Muzičke akademije u Zagrebu. Nastupao je na koncertnim pozornicama brojnih zemalja Europe, SAD–a, Južne Amerike, Rusije i Japana. Snimao je za programe hrvatskih, austrijskih, japanskih i španjolskih radijskih i televizijskih postaja. Nastupa i snima kao pijanist i klavirski pratilac pjevača i violinista. Sklada djela za glasovir i solo–pjesme. Član je i Hrvatskoga društva glazbenih umjetnika.

Nagrade: četiri prve nagrade na jugoslavenskim natjecanjima (1978., 1980.); laureat Međunarodnog pijanističkog natjecanja Cittá di Senigallia, Italija (1978.); Vjesnikova nagrada za najbolju glasovirsku pratnju na Tribini mladih glazbenika Darko Lukić (1989.).