Tribinom „Međuresorna suradnja kao ključ za uspješnu borbu protiv ovisnosti” obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama – 26. lipnja

Tribinom održanom u Gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška, u organizaciji Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška, Povjerenstva za ovisnosti i ovisnička ponašanja na području Brodsko-posavske županije i Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ, obilježen je Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama – 26. lipnja.

Bila je to prilika da se  članovi radnih tijela Gradonačelnika – Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Nova Gradiška te članovi  Povjerenstva za ovisnosti i ovisnička ponašanja na području Brodsko-posavske županije upoznaju s novom Nacionalnom strategijom djelovanja na području ovisnosti za razdoblje do 2030. godine, trendovima potražnje i dostupnosti ilegalnih sredstava ovisnosti, kapacitetima zajednice za usluge zaštite mentalnog zdravlja, prevencije i izvanbolničkog liječenja ovisnosti te interaktivno raspravljaju o srednjoročnim razvojnim potrebama i potencijalima – s naglaskom na nužnost multidisciplinarnog i međuresornog  pristupa u borbi protiv ovisnosti.

Izlagači na tribini bili su izv. prof. prim. dr. sc. Ante Cvitković, dr. med. spec. epidemiologije – predsjednik Povjerenstva za ovisnosti i ovisnička ponašanja na području Brodsko-posavske županije i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije;  Senka Gabud Gjurčević, dr. med. spec. psihijatrije – voditeljica  Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ; Tamara Brezičević, dipl. socijalna radnica – djelatnica Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti NZZJZ BPŽ i Dubravko Križanović, mag. kriminalistike, policijski službenik Policijske uprave Brodsko-posavske. Tribinu je u ime domaćina, Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška, moderirala predsjednica Koordinacijskog tijela Ljiljana Lukačević, mr.spec.kliničke psihologije.