STJEPAN SUČIĆ – predavanje „Vatroslav Lisinski – tvorac prve hrvatske opere, velikan Hrvatskog narodnog preporoda“

STJEPAN SUČIĆ – predavanje „Vatroslav Lisinski – tvorac prve hrvatske opere, velikan Hrvatskog narodnog preporoda“
ČETVRTAK, 15. 2. u 18:00 sati
DOM KULTURE

Poštovani posjetitelji, čast nam je pozvati vas na predavanje o Vatroslavu Lisinskom – tvorcu prve hrvatske opere koje će održati gospodin Stjepan Sučić, član Glavnog odbora Matice hrvatske.
Predavanje organizira Ogranak Matice hrvatske u Novoj Gradiški u suradnji s Domom kulture.

Stjepan Sučić rođen 1948., diplomirani inženjer elektrotehnike, urednik Studentskoga lista (1971), sudionik Hrvatskog proljeća, priređivač i urednik niza antologija i monografija o hrvatskoj književnoj i kulturnoj baštini.
Od 1991. do 2014. bio je tajnik za ogranke u Matici hrvatskoj, Matičin odbornik od 1994. te dugogodišnji potpredsjednik Matice hrvatske .
Čovjek golema znanja, Stjepan Sučić poznat je po neumornom i nesebičnom radu na brojnim projektima kojima se promovirala bogata kulturna i povijesna baština naše domovine u Hrvatskoj i u inozemstvu.
Kao tajnik za ogranke Matice hrvatske niz godina aktivno je sudjelovao u izdavačkoj djelatnosti matičini ogranaka širom Hrvatske. Njegov doprinos u radu ogranaka Matice hrvatske je nemjerljiv. Nesebično se davao i uvijek bio spreman se odazvati pozivu za pomoć.
Suradnja Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški sa Stjepanom Sučićem datira još iz davne 1990. kada smo pripremali obnavljanje Ogranka. Uz njegovu pomoć i sugestije te golem i predan rad matičinih članova u našem gradu i okolici Ogranak je obnovljen 1. lipnja 1991.

Veselimo se vašem dolasku!
POUMAR