Kratki umjesto reklama: Novi program Kino mreže

“Kratki umjesto reklama” novi je program Hrvatske mreže neovisnih prikazivača koji će se odvijati u 12 nezavisnih kina diljem Hrvatske kroz prosinac 2022. Publika će tako u kinima diljem Hrvatske imati priliku vidjeti niz nagrađenih kratkometražnih filmova koji će se prikazivati kao “poklon” gledateljima, prije dugometražnog filma koji u rasporedu kino programa.

Novogradiška publika do kraja prosinca uživat će u sljedećim naslovima:

ANIMIRANI FILMOVI:

Ježeva kućica (Eva Cvijanović, 2018) 10′
Lutka film, film za djecu, stop-animacija, boja, manjinska koprodukcija HR i CA
U bujnoj i raskošnoj šumi jedan vrijedan jež naučit će tri šumska razbojnika – vuka, medvjeda, divlju svinju, ali i lukavu liju – da na svijetu nema mjesta poput doma.

Biciklisti (Veljko Popović, 2018) 7’20”
Animirani film, 2D
Biciklistička sezona je u velikoj završnici. Tijekom posljednje utrke dvojica biciklista na vrhu ljestvice bore se ne samo za trofej nego i za naklonost dame i ispunjenje svojih erotskih fantazija. U međuvremenu, mali mediteranski grad priprema se za dolazak prekooceanskog broda i njegova kapetana.

Život s Hermanom H. Rottom (Chintis Lundgren, 2016) 11’6”
Animirani film, manjinska koprodukcija, crtež na papiru, klasična animacija, 2D, boja

Herman H. Rott, štakor i panker, samuje u neredu svog stana. Jednoga dana umiljata malograđanska mačka ugleda pijanog Hermana kako se vraća kući. Smjesta zaključuje da je vrlo šarmantan te se useljava u njegov stan – bez pitanja.

IGRANI FILM:

Zvir (Miroslav Sikavica, 2016) 15’
Igrani film
Lakomisleno prihvaćen građevinski posao u apartmanskom naselju na obali pretvara se u komplikaciju za bagerista iz zaleđa koji, da bi sačuvao očinski autoritet te odradio legalan ali prljav posao, mora ukloniti neželjena svjedoka.