KONCERT OPATIJSKOG KOMORNOG ORKESTRA U DOMU KULTURE

KONCERT OPATIJSKOG KOMORNOG ORKESTRA U DOMU KULTURE
OPATIJSKI KOMORNI ORKESTAR
SUBOTA, 23. 9. u 19:30 sati

DOM KULTURE – ULAZ JE SLOBODAN

Prvi dan jeseni u Domu kulture bit će dobro intoniran! U goste nam dolazi Opatijski komorni orkestar (OKO). Ekipa od dvanaest mladih entuzijasta novogradišku će publiku odvesti na sastanak s Brahmsom i Schumannom!

O čemu se radi? Laura na flauti, Ana na oboi, Jakob na klarinetu, Kristian na fagotu, Hrvoje na rogu, Petar na trubi, Matija na klaviru, Petra na prvoj, Ema na drugoj violini, Tonka na violi, Ana na violončelu, Ivan na kontrabasu i voditelj Damir odlučili su se na nešto posebniji program: izvest će Brahmsovu Drugu simfoniju u D-duru, op. 73 i Schumannovu Fantaziju za klavir i orkestar u a- molu, odnosno prvu verziju Klavirskog koncerta (I. stavak) sa solistom Matijom Kranjčićem, u posebnoj obradi za ansambl.

OKO je svoj prvi koncert održao 8. travnja 2012. u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Ansambl je ostvario na desetke uspješnih koncerata uključujući simfonijski repertoar od Sorkočevića pa do repertoara XX. stoljeća, a njegov osnivač je ujedno i dirigent, Damir Smerdel.

Opatijski komorni orkestar godinama razvija i gradi svoj ciklički put od svirača s probâ preko pozornice do slušatelja i njihove povratne reakcije. Ono zajedničko je uvijek bio entuzijazam u razumijevanju skladateljeve poruke zapisane između nota, dinamika i tempa, želja za prenošenjem glazbene (gotovo znanstvene) istine kao protutežu „show businessu“, estradizaciji i banalizaciji izvođačke glazbene umjetnosti. Ukratko – to je ansambl koji traži „drugi put“.

Laura, Ana, Jakob, Kristian, Hrvoje, Petar, Matija, Petra, Ema, Tonka, Ana, Ivan i Damir pozivaju vas na jedinstven koncertni događaj. Dođite i uživajte!