KONCERT ELIS LOVRIĆ – “KANAT OD DUŠI I MORA” 

KONCERT ELIS LOVRIĆ 

“KANAT OD DUŠI I MORA” 

SRIJEDA, 8. 6. u 20:00 

DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA

 

ULAZ BESPLATAN!

 

S posebnim veseljem vas pozivamo na koncert Elis Lovrić, akademske glumice i multijezične kantautorice, koja govori pet i pjeva na deset jezika, poznata po pjesmama na labinjonskoj cakavici. Nedavno je objavila svoj novi album “Kanat od mora” koji predstavlja u Domu kulture, 8. lipnja u 20:00 sati, u sklopu turneje “Kanat od duši i mora”. 

“Kanat od mora” kombinacija je poezije na labinjonskoj cakavici i pjevanih kompozicija. Među pjesmama na albumu su i one koje su već objavljene kao singlovi i predstavljene na festivalima u Splitu i Šibeniku. Na Šibenskim večerima dalmatinske šansone Elis već tri godine za redom osvaja priznanja struke. Pjesma “Od kad te poznon” 2019. osvaja 2. nagradu žirija, a pjesmom “Je ča je”, koja se također nalazi na albumu, Elis osvaja Nagradu za najbolje kantautorsko djelo 2020. godine. Pjesmom “Brodolom” osvaja 1. nagradu žirija 2021. godine.

Pažnju publike Elis privlači autentičnim glazbenim izričajem, izvedbama na labinjonskoj cakavici, promičući tako istarski dijalekt i dijalektalno stvaralaštvo

Album prati knjiga pjesama “Kanat od mora – Štorija od muziki” / “Pjesma od mora – Glazbena priča” u kojoj su tekstovi sa labinjonske cakavice prevedeni na književni hrvatski.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2”, provedenog u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Veselimo se vašem dolasku!
POUMAR