Dodjela financijskih potpora kroz Program poticanja razvoja poduzetništva na području grada Nove Gradiške za 2021

Dodjela financijskih potpora kroz Program poticanja razvoja poduzetništva na području grada Nove Gradiške za 2021

 

U cilju poticanja razvoja poduzetništva, dodijeljene su financijske potpore u iznosu od sveukupno 82.750,00 kuna na teret sredstava Proračuna Grada Nove Gradiške za 2021., Program 1015 POTICANJE RAZVOJA GOSPODARSTVA, Tekući projekt T101501 Poticanje malog i srednjeg poduzetništva i Tekući projekt T 101502 Poticanje zapošljavanja.

Grad Nova Gradiška kontinuirano pomaže i potiče poduzetništvo te je današnje zaključivanje ugovora temeljeno na Programu poticanja razvoja poduzetništva na području grada Nove Gradiške koji sadrži 6 mjera što dokazuje podršku obrtnicima i poduzetnicima.

Temeljem ODLUKE o dodjeli financijskih potpora kroz Program poticanja razvoja poduzetništva na području grada Nove Gradiške za 2021., koju je donio zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, danas su uz prisustvo Tomislava Šimića, predsjednika Udruženja obrtnika Nova Gradiška, zaključeni Ugovori o financijskim potporama sa sljedećim subjektima : obrt PROMOART, AFEL d.o.o., DESPINA d.o.o,  Knjigovodstveni obrt Dunja, caffe bar OSCAR, Frizersko vlasuljarski salon FANCY, Dubravko j.d.o.o, obrt MINUTA, zajednički obrt  USLUGE RUDOLF I MARIJAN, obrt ZA VAR, Trgovački obrt ELECTRIC.

Nastavno na predmetno poticanje razvoja poduzetništva, treba istaknuti da je sklopljen i Ugovor o sufinanciranju aktivnosti UDRUŽENJA OBRTNIKA za 2021. godinu između Grada Nova Gradiška i Udruženja obrtnika Nova Gradiška čime su osigurana financijska sredstva za realizaciju različitih aktivnosti u iznosu od 100.000,00 kuna.

Javni Poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora otvoren je danom objave na službenoj web stranici Grada, www.novagradiska.hr do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2021. godine. Zahtjevi se rješavaju prema redoslijedu prispijeća do iskorištenja sredstava planiranih u Proračunu Grada za 2021., odnosno najkasnije do datuma unaprijed utvrđenog Pozivom za prijavu u Program poticanja razvoja poduzetništva na području grada Nove Gradiške za 2021. godinu.