Deseti, jubilarni “Advent u našem gradu”

U Novoj Gradiški je u tijeku tradicionalna gospodarsko-kulturno-turistička manifestacija “Advent u našem gradu” . Okupila je ove godine, 10-e po redu, 85 izlagača iz pet hrvatskih županija, a OPG , kućne radinosti, brojne udruge, učeničke zadruge, osnovne i srednje škole, ponudile su pravo bogatsvo proizvoda, suvenira, rukotvorina, domaćih kolača. Manifestacija je službeno otvorena 16. prosinca  na središnjem gradskom trgu uz nastup najmlađih-polaznika Dječjeg vrtića Nova Gradiška. Okupljene je pozdravila i svima na potpori zahvalila Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice te istaknula kako su manifestaciju prije 10. godina inicirale Ljiljana Siročić, koja je tada bila na čelu TZ i Vesna Alasić, iz Poljoprirevdno savjetodavne službe. Uručene su im i Zahvalnice i prigodni darovi. Veliku potporu dala je i tvrtka “Eko-kong”, koju je direktrica kao i njezina direktora Vladu Ivkovića posebno istaknula. Potom je Advent u Novoj Gradiški otvorio gradonačelnik Vinko Grgić.  Među ostalim je istaknuo kako je ovaj samaj u svojoj jubilarnoj godini najveći, ali  kako vjeruje da ćemo moći reći i da je do sada najbolji. Svima je poželio sretne božićne i novogodišnje blagdane, a posebno najmlađima.

 -Potvrda je ovo da imamo i snage i znanja i energije i da radimo u cilju boljitka i razvoja grada i svih njegovih ljudi-naglasio je Grgić.

Uz njega je bila i zamjenica Vesna Đapić. Po otvorenju u velikom šatoru osiguranom za izlagače upriličen je i slavljenički domjenak za sve posjetitelje i sudionike božićnog sajma, a slane i slatke delicije pripremili su i njima počastili učenici i njihovi mentori iz Industrijsko-obrtničke škole. U kulturno umjetničkom programu sudjelovao je Plesni studio Marine Mihelčić, potom u  poslijepodnevnim satima Hrvatska pjevačka skupina Slavča i KUD Mala.

Sajam je nastavlejn danas, a za sve posjetitelje ponovno je upriličen kulturni program i to na gradskoj pozornici. Zanimljivim “Plesnim vrtuljkom ” počastile su članice Plesnog studija Marine Mihelčić, u podne za najmlađe stiže Djed Božićnjak  s velikom vrećom punom darova. Predstavit će se i članovi Folklornog ansambla mladih NG, a do kraja dana nastupit će i najmlađi članovi HKUU Trenk, Udruga umirovljenika NG i njihova izvorna skupina “Zlatne godine” te pjevačka skupina “Tkanica. Tijekom dana Društvo naša djeca za klince i klinceze priredila je bogate zabavne sadržaje u dječjem kutku.

no images were found