“Vrtić je moj život, kad sam bio mali”

Ove dječje riječi najljepša su nagrada svim odgojiteljicama i zaposlenicima Dječjeg vrtića NG koji sav svoj rad, trud i neizmjernu ljubav poklanjaju najmlađima -polaznicima ove naše predškolske odgojno- obrazovne ustanove. Ali i potvrda roiteljima da su odgoj svoje djece povjerili u prave ruke.

I ovogodišnjom završnom priredbom Dječjeg vrtića NG, održanom  2. lipnja u prepunom Domu kulture, djeca su  pokazala koliko toga lijepoga i vrijednoga su naučila i s kakvim neizmjernim bogatstvom odlaze u nove, školske i životne izazove.

U ovoj generaciji iz redovnog programa ispraćeno je oko 60 djece i 80 iz programa predškole gradskih vrtića, a ukupno s područnim vrtićama ih je 360. 

U tijeku su upisi za novu pedagošku godinu u svim vrtićima, a prema riječima ravnateljica Vere Trobić, ako ima mjesta upisuju i tijekom godine prema potrebama roditelja.

Ovo je i druga godina obnavljanja statusa eko vrtića. Tako je na početku svečnosti podignuta zelena zastava. – Vjerujem da je to za dvije godine bronca, a naravno idemo do dijamantnog statua jer sve što radimo po pitanju zdravog života, razvrstavanja otpada, štednje vode,…itekako je čvrst temelj da sva ova djeca i nastave živjeti ekološki osvještena. Lijepo je biti član Udruge  koja promiče takav način života- istakla nam je u razgovoru ravnateljica Trobić.

Za usvajanje svih eko znanja i vještina na koje djeca potiču i svoje roditelje zaslužni su i svi djelatnici i odgajatelji i u područnim vrtićima. To je zajednički rad i zajednički uspjeh, naglašeno je na početku priredbe, a potvrđeno i uručivanjem Plaketa predstavnicama spomenutih odgojno-obrazovnih ustanova; Kati Dročić,Nova Kapela; Gordani Vuk, Cernik; Nataši Bojić, Okučani i Gordani Valešić, Staro Petrovo Selo. Svakako valja napomenuti kako je  i ovoga puta u predvorju Doma kulture upriličena izložba “Što se u vrtiću radi”, a program su pratili i policajci u zajednici-djelatnici PP Nova Gradiška te vlč. Perica Matanović, župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

U ime grada  i gradonačelnika djecu i sve okupljene na završnoj priredbi pozdravila je Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti garda te, među ostalim rekla:

“Djeca se danas na služben način opraštaju od svojih teta, od svoga vrtića u kojemu su neki proveli proteklih 5 ili 6 godina. Ovo je najbolji način da svojim tetama i vrtiću kažu   hvala za sve one dane koji su proveli bezbrižno se igrajući i učeći. Znam da je ovo osobito emotivan trenutak i za vas roditelje jer se i vi opraštate sa svim onim danima kada ste svako jutro svoju djecu s punim povjerenjem ostavljali tetama na punu brigu i skrb. Prigoda je ovo da se zahvalim i svim vrijednim djelatnicima vrtića, odgojiteljicama, osoblju, ravnateljici što su s uspjehom priveli kraju još jednu pedagošku godinu, što su uspjeli realizirati sve one sadržaje predviđene planom i programom. Svim predškolcima želim puno sreće, želim da im ovo ljeto bude dugo, da ga svakodnevno provedu u što više igre i zabave. Vjerujem, kada budu veliki ,da će se s ljubavlju sjećati svoga  vrtića i svojih teta jer to je razdoblje života kojega se, vjerujem i mnogi od vas rado sjećaju. Želim im, kao i vama roditeljima i puno uspjeha i u novim životnim zadacima koji su pred njima i svim onim izazovima koji ih čekaju u rujnu kada sjednu u školske klupe”.

Vrlo emotivno i toplo od još jedne generacije vrtićanaca oprostila se i ravnateljica Vera Trobić. Počela je zapravo dječjim riječima o tome što je za njih vrtić:

“To je najljepše mjesto na svijetu gdje se svašta radi, igra. Vrtić je sreća, zabava. Vrtić je kada ima prijatelja, ide vamo tamo. Vrtić je moj život kada sam bio mali”.

-Rad s djecom je zahtjevan, iziskuje mnogo truda, strpljenja, ali mi ovdje radimo jedan od najljepših poslova na svijetu. Naši rezultati su svakodnevni, a to su dječji osmjeh, dječji uspjeh i dječji zagrljaj i zato draga djeco upravo vama želim reći veliko hvala jer bez vas ne bismo svaki dan radili i stvarali, dijelili iskrenost i toplinu, rasli u bezbrižnosti, osjećali se sigurno i sretno. Želim reći i veliko hvala i vama roditeljima što ste nam s povjerenjem ukazali čast, zadovoljstvo i obvezu da  odgajamo one koji su najvažniji u vašim životima. Pripremili  smo djecu za školu, dali smo svoj maksimum. Pripremili smo ih za nove odgovornosti, za nove školske brige i naša zadaća ovdje prestaje. Od srca hvala odgojiteljicama Maji, Jasminki, Marijani, Romani i svim ostalim odgojiteljicama u gradskim i područnim vrtićima, svim ostalim zaposlenicima, tehničkom osoblju za njihov predan rad, veliku brigu i nemjerljivu ljubav koju svakodnevno pružaju na svome poslu. Zahvaljujem i Gradu NG za nesebičnu pomoć i ulaganje u djecu i mladost ovoga grada. Djeca su srce ovoga grada, djeca su naša i vaša budućnost, djeca su budućnost naše domovine Hrvatske. Naše druženje počinje ovdje, a nastavit će se s vašim odgojiteljicama u vašim sobama dnevnog boravka. Želim da i vi dragi roditelji, za 12 godina, budete ponosni na svoje maturante. Draga djceo želim vam zabavno i veselo ljeto i puno uspjeha na daljnjem životnom putu”.

S puno veselja, uz pjesme, ples, recitacije, predviđene programom, kojega je i ove godine vodila odgajateljica Teuta Tarbuk Francetić, djeca su pokazala djelić onoga što su u vrtiću naučila. Potom je druženje nastavljeno i u prostoru “Maslačka” i “Radosti”. Sigurni smo kako će se ovoga životnog razdoblja uvijek s radošću sjećati i kako će svoje “tete” rado susretati. A one,…slijedeće godine počinju ispočetka. Primaju novu generaciju mališana koje će odgajati kao vlastitu djecu s beskrajnom predanošću i bezuvjetnom ljubavi.

no images were found

FOTO/MOMIR DIVJAK