Uvodna konferencija projekta “Zaželi, podrži, pomozi”

Dana 28. svibnja 2024. održana je uvodna konferencija projekta “Zaželi, podrži, pomozi” (Kodni br.: SF.3.4.11.01.0113) financiranog u sklopu programa Zaželi – Prevencija institucionalizacije unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. -2027. iz Europskog socijalnog fonda+.

Na uvodnoj konferenciji projekta održanoj u Gradskoj vijećnici, koju je vodila Maja Savi, voditeljica Odsjeka za  EU fondove i projekte u Gradu Nova Gradiška, bilo je riječi o projektima i aktivnostima koje Grad Nova Gradiška poduzima kako bi odgovorio na potrebe svojih starijih žitelja za adekvatnom skrbi.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Vinko Grgić, dipl.ing.arh. naglasivši važnost provođenja ovakvih projekata koji potiču solidarnost u zajednici.

Voditeljica projekta Gordana Šimić upoznala je okupljene s osnovnim informacijama o projektu. Kroz projekt vrijedan 1.485.000,00 EUR bespovratnih sredstava zapošljava se 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 korisnika – osoba starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom tijekom 33 mjeseca, dok je cjelokupno trajanje projekta 36 mjeseci. Cilj projekta je  pružanje usluge potpore i  podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na području grada Nova Gradiška.

Četvrti je to po redu projekt Grada Nova Gradiška iz programa „Zaželi“ kojim se doprinosi većoj socijalnoj uključenosti i prevenciji institucionalizacije ciljane skupine starijih osoba i osoba s invaliditetom. Razdoblje provedbe projekta je od 11. ožujka 2024. do 11. ožujka 2027. godine