Uspješno održan 17. međunarodni oldtimer susret

Kao i dosadašnjih godina, novogradiški Oldtimer klub “Classic 99” pokazao se izvrsnim organizatorom i domaćinom  Međunarodnog susreta vlasnika starodobnih vozila uz pokroviteljstvo grada Nova Gradiška, Turističke zajednice, Auto kluba NG i općina Vrbje i Rešetari.

Oko 150 sudionika ovogodišnjeg susreta iz RH, Slovenije i BIH okupilo se u dvorištu bivšeg “Remonta” i tom prigodom razgledalo postav eksponata budućeg Tehničkog muzeja. Uslijedila je izložba oldtimer vozila, automobila i motocikala na središnjem gradskom trgu na kojemu se okupio zavidan broj posjetitelja i zaljubljenika u “stare ljepotane”.

Najstariji među automobilima bio je i ove godine “Pacard” iz 1937. vlasnika dr. Ivana Bagarića, a među motociklima DKW iz 1943. vlasnika Eugena Prpića, članova Kluba domaćina.

Prilikom otvorenja 17. međunarodnog oldtimer susreta okupljenima je dobrodošlicu poželio i zahvalio sudionicima i pokroviteljima Krešimir Knežević, predsjednik “Classica 99”, a potom ih je otvorio novogradiški gradonačelnik Vinko Ggić. Zahvalio je Oldtimer klubu i svim njegovim članovima na entuzijazmu i ljubavi prema starim vozilima, ali i na velikom trudu i aktivnostima za otvorenje Tehničkog muzeja te dodao kako je to izvrstan način očuvanja i promocije tehničke baštine i kulture nađega grada i kraja u čemu im Grad daje potporu. Otvorenju je bila nazočna i direktorica TZ Dinka Matijević, koja nam je u razgovoru potvrdila kako uvijek podupiru, prema svojim mogućnostima, ovaj Klub i njegove vrijedne članove, koji, kako je istaknula, obogaćuju i sadržaje turističke ponude grada. – Vrijedan doprinos Oldtimer klub daje i drugim svojim, sada već prepoznatljivim manifestacija, kao što je biciklijada na starim biciklima, kao i izložbe kojima obogaćuju i “Noć muzeja”- naglasila je, među ostalim Matijević.

Otvorenje oldtimer susreta i ove su godine oplemenili svirkom i domaćom pjesmom članovi orkestra Udruge umirovljenika grada NG.

Za sudionike Susreta upriličena je i organizirana posjeta Gradskom muzeju Nova Gradiška, gdje im je domaćin bila ravnateljica, dr. Marija Mihlajević.

U poslijepodnevnim satima u ljepoti oldtimer vozila uživali su i mještani općine Vrbje, domaćinski ih je dočekao i načelnik Igor Jurišić, a ugostili i u Kušaonici domaćeg piva na OPG-u Bošnjak u Sičicama. Put su nastavili do Drežnika u općini Rešetari, a potom se vratili u Novu Gradišku gdje je druženje nastavljeno u Hotelu “Kralj Tomislav”.

no images were found