Ulaganje u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška

Gradu Nova Gradiška dodijeljeno 5,3 milijuna kn bespovratnih sredstava za nastavak razvoja infrastrukture Industrijskog parka Nova Gradiška

Dana 24. svibnja 2019. gradonačelnik Grada Nova Gradiška Vinko Grgić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Ulaganje u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška“ s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom. Projekt se financira kroz Europski fond za regionalni razvoj, a prijavljen je u okviru Poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.260.416,86 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 5.321.352,63 kn, odnosno 85% ukupne vrijednosti projekta. Ostatak vrijednosti projekta će se financirati sredstvima Grada Nova Gradiška. Trajanje provedbe projekta iznosi 9 mjeseci. Kroz provedbu projekta će se povećati postojeća osnovna infrastruktura u Industrijskom parku Nova Gradiška, odnosno uložit će se u izgradnju glavne pristupne prometnice, vodovoda i kanalizacije.

Kompletno infrastrukturno opremljena investicijska zona ukupne površine 1.260.000 m2

Navedeni projekt predstavlja još jedan rezultat napora Grada Nova Gradiška usmjerenih na poticanje gospodarskog razvoja i stvaranje pozitivne poduzetničke klime u gradu. Podsjećamo kako je na 8. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanoj u Novoj Gradiški, između Grada Nova Gradiška i Ministarstva državne imovine potpisan ugovor o darovanju nekretnina gradu čime se postojeća industrijska zona proširila s trenutnih 820.000 m2 na dodatnih 440.000 m2. Temeljem navedenog ugovora te provedbom ovoga projekta izgradnje infrastrukture, Industrijski park Nova Gradiška postat će kompletno infrastrukturno opremljena zona ukupne veličine 1.260.000 m2 s osiguranim svim nužnim preduvjetima za otvaranje novih poduzeća, poticanje njihovog održivog rasta i konkurentnosti. Industrijski park Nova Gradiška utvrdit će svoju poziciju jedne od najprivlačnijih industrijskih zone u istočnoj Hrvatskoj što će doprinijeti regionalnom razvoju, kao i porastu zaposlenosti na području grada Nove Gradiške i šire okolice.