U DJEČJEM TJEDNU DOM KULTURE POSJETILO VIŠE OD 1 000 DJECE

Prošli tjedan (3. – 9. listopada) u Domu kulture obilježen je Dječji tjedan. I ove godine program je bio bogat, raznovrstan i besplatan, a posjetilo ga je više od 1000 djece iz Nove Gradiške i okolnih područja. Više projekcija crtanih i igranih filmova te kazališna predstava “Ježeva kućica” razveselili su svu djecu, od najmlađih do najstarijih, kao i njihove odgojitelje, učitelje i nastavnike.

U utorak, 4. 10. posjetilo nas je kazalište Tvornica lutaka s predstavom za djecu “Ježeva kućica” koju su pogledali učenici nižih razreda osnovnih škola “Mato Lovrak” i “Ljudevit Gaj”.
Glavne uloge, kao i režiju, dramatizaciju i glazbu potpisuju i izvode Mario Kovač i Petra Radin.
Nastala prema motivima istoimenog djela Branka Čopića kojeg generacije čitatelja znaju gotovo napamet, predstava je vjerno slijedila originalnu zamisao.
Predstava donosi svojevrsni nastavak priče koju je ispričao Čopić – nakon što u prvom dijelu ispripovijedaju basnu o Ježevoj kućici i sudbini mede, vuka i divlje svinje, u drugom dijelu Radin i Kovač posvetili su se istraživanju što se događa s preostalo dvoje likova, odnosno Ježurkom i Lijom. I ova predstava dobro je odjeknula među novogradiškim mališanima koji su glumce nagradili i ispratili dugim aplauzom.

Program je održan uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.