Tradicionalni doček Nove godine na Trgu kralja Tomislava

Novogradiščani, ali i svi  mještani novogradiškog kraja  te njihovi gosti i ove godine su imali priliku Novu godinu dočekati na središnjem gradskom trgu zahvaljujući organizatorima, Turističkoj zajednici i Gradu Nova Gradiška.

Ove je godine upriličena i jedna novina u organizaciji studentica Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba. Želeći okupiti što veći broj ljudi na dočeku Nove, a ujedno i pomoći studentima slabijeg imovnog stanja (za nabavku okvira, platna i ostale opreme), na štandu su prodavale “lampione” s ciljem da ih svi zajedno puste u zrak u 22 sata. I dogodilo se upravo tako. Naši sugrađani, i oni stariji i oni najmlađi, poslali su “svjetleću” poruku  zrak.

Prema legendi, puštanje svjetlećih lampiona u Kini nazivaju „nebeske svijeće“ ili „vatreni baloni“, a prema kineskom običaju se prije puštanja lampiona zamisli želja, ili zapiše na lampion, koja će se potom ostvariti pri dolasku u raj. Vjerujemo da su to učinili i svi oni koji su svoje lampione u zrak pustili s novogradiškog Trga kralja Tomislava.

Uslijedila je domaća svirka Tamburaškog sastava “Bekrije” iz Požege, plesalo se, pjevalo i bar u ovoj najdužoj i kako je zovu “najluđoj” noći zaboravilo na brige i probleme.

Veselo je bilo i u uredu TZ gdje se također pjevalo i uz dobro raspoloženje dočekalo zadnje minute Stare godine.

U zajedništvu na Trgu kralja Tomislava odbrojavali su zadnje sekunde 2016. godine gradonačelnik Vinko Grgić, njegova zamjenica Vesna Đapić, Dinka Matijević, direktorica TZ  i naravno, brojni okupljeni u središtu Grada. Čestitku je uputio gradonačelnik te izrazio zadovoljstvo velikim odazivom na zajednički doček Nove godine.

U tonskom prilogu poslušajte kako je sve to izgledalo:

 

I baš kako je gradonačelnik rekao, velikim vatrometom, a potom i u slavonskom ozračju uz drmeš i kukunješće, zakoračili smo u Novu 2017. godinu u našoj Novoj Gradiški.

Za sigurnost se brinula naša policija, a da bi sve teklo u redu, pobrinule su se i gradske tvrtke koje godinama surađju s TZ.

Ono što je najvažnije! Novogradiščani su ponovno pokazali zajedništvo, želju za okupljanjem i druženjem u svome gradu i u tome ih nisu spriječili niti “veliki minusi” u zraku.

Organizatori zahvaljuju svima koji su pomogli da dostojanstveno, veselo i u ozračju prijateljstva dočekamo još jednu Novu godinu u Novoj Gradiški. Sretna Vam svima bila Nova i donijela Vam puno zdravlja, ljubavi, osobnog i poslovnog uspjeha.

no images were found