TALKING HEAD CASE – PLESNA PREDSTAVA

TALKING HEAD CASE – PLESNA PREDSTAVA
UTORAK, 17. 10. u 19:30
DOM KULTURE – BESPLATNO

Dragi posjetitelji, pozivamo vas na suvremenu plesnu predstavu Talking head case koja gostuje u Domu kulture, utorak, 17. listopada u 19:30 sati. Talking Head Case treća je po redu suvremena plesna predstava u SABMARINE produkciji: nakon plesnog spektakla ‘Boys Boys Boys’ i romantičarskog ‘Individue(t)a’, stiže nešto sasvim novo.

Dvije glave su bolje od jedne?
Utišavamo se kako bi se mogli čuti.
Zajedno smo jači.
Zajedno smo pametniji.
Ako uspijemo – dijelimo slavu,
ako ne uspijemo – upiremo prstom.
Odgovornost dijelimo po zasluzi.
Zasluge po odgovornostima.
Jedan mozak dijelimo po glavamo.
Utišavamo sebe kako bi se mogli čuti.

Upravo se s ovom problematikom susrećemo u Talking Head Case-u, predstavi koja na površinu izvlači duboko zakopane kontradikcije koje se skrivaju unutar naših tijela postavljajući pitanje: koji je to najidealniji mehanizam za pomirenje vlastitog sa tuđim svjetovima?
Predstava postavlja čak četiri plesača na scenu što je u okvirima nezavisne plesne scene i više no izazovno, kako zbog oskudnih financijskih sredstava kojima se plesna scena financira, tako i zbog prenatrpanog rasporeda plesača i autora angažiranih na više projekata paralelno.
Krećući se između orkestriranog zajedništva i karakterima naglašene samostalnosti, plesači Endi Schrötter, Lara Frgačić, Silvija Musić i Karlo Topolovec na sebe preuzimaju zadatak suočavanja sa unutarnjim svijetom likova koje su kreirali; sa osjećajima ukočenosti, nemirnosti, neodlučnosti i netrpeljivosti.

Koreografi Endi Schrötter i Lara Frgačić u suradnji s dramaturginjom Marijom Androić stvorili su predstavu koja odiše izvrsnošću plesne tehnike, no ne ostaje samo estetski privlačna. Autorska glazba Jana Kozumplika nedvojbeno doprinosi dinamici predstave naglašavajući atmosferu pojedinih situacija, uz atraktivne kostime Paule Zoričić te dizajna svjetla Sare Bundalo.

Predstava se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Nova Gradiška.