Svečano i emotivno ispraćena još jedna generacija maturanata ETŠ i ekonomske škole

Programom pod nazivom “Razglednica iz Irske” u prepunom Domu kulture 9. lipnja svečano je ispraćena još jedna generacija maturanata ETŠ i ekonomske škole, njih 74.

Okupljene učenike, profesore, roditelje pozdravila je ravnateljica Sanja Muller Zoričić i uz iskrene čestitke na postignutom uspjehu tijekom četverogodišjeg obrazovanja u ovoj školi,   među ostalim, istaknula:” Večeras smo ispunjeni i radošću i tugom. Vaše srednjoškolsko obrazovanje privodi se kraju. Došli ste u ETŠ i ekonomsku školu kao djeca, a sada ste mladi i zreli ljudi. Bili ste skupa četiri godine u našoj školi. Tu ste ostavili dio sebe, ali ta faza vašega života se završava. Napuštate ovu školu, vaše profesore, drage prijatelje, koji će još dugo ostati u vašim sjećanjima. Znanje i iskustva koje ste stekli  u ovoj školi nemojte izgubiti. Njegujte ga i nadograđujte. Ne mogu ne spomenuti vaše roditelje, koji su nam kroz zadnje četiri godine povjerili ono najvrijednije, vas, svoju djecu. Zato im hvala na ukazanom povjerenju. Trudili smo se zajedno s njima u postizanju istog cilja, da vas naučimo i pomognemo vam da postanete zreli, pametni, dobri ljudi, da dođete do mature, izgradite vlastite stavove te budete mudri, ustrajni i strpljivi, da budete naš ponos i ponos vaših roditelja. Simbolično, matura predstavlja značajnu prekretnicu u vašim životima. Ulazite u svijet odraslih i odgovornih. Otvaraju vam se vrata novih mogućnosti i  ostvarenja vaših snova i vizija. Želimo vam još puno novih pobjeda. Vaš uspjeh u životu  bit će i naš uspjeh. Ne zaboravite da se dobro dobrim vraća. Budite mudri i hrabri! Vjerujte u sebe! Ne odustajte! Nikad ne zaboravite što ste, tko ste i odakle dolazite!  Da ste vi dio naše lijepe Nove Gradiške i da ovdje uvijek ima za vas mjesta. Isto tako koristim prigodu zahvaliti svim svojim kolegama na velikom trudu koji su uložili u odgoj i obrazovanje vas. Tu je bilo i lijepih i tužnih trenutaka. Nadam se da ćete se sjećati samo onih dobrih. Svima vama maturantima želim sve najbolje i uspjeh u životu. I na kraju, dragi maturanti, dragi nastavnici želim vam od srca da večeras budete veseli, da se lijepo zabavite i provedete, a već sutra, svi skupa idemo krupnim koracima u nove pobjede!”

U ime grada, gradonačelnika i njegovih zamjenika pozdravne riječi i čestitke uputila je novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić i rekla slijedeće: “Izuzetna mi je čast što sam danas ovdje s vama. Dragi maturanti od sutra vi krećete nekim novim putem. Želim da vas na tom putu prati u prvom redu dobro zdravlje i da slijedite svoje snove i svoje želje i od toga nikada nemojte odustati. Na tom putu sigurno ćete imati potporu svojih roditelja i obitelji, a vaše profesorice i profesori su vam sigurno dali prava znanja koja će biti dobra baza ili za zaposlenje ili za daljnje školovanje na fakultetima. I vjerujem da ćete ih uvijek moći pitati za savjet. Želim da se što više vas vrati u NG, da vas što više ostane u našoj domovini, a ako neki i odu  izvan Hrvatske, neka  upiju znanja i vještine i neka nam se vrate. Sve čestitke i sve najbolje u daljnjem životu”.

Od svojih učenika toplim i poticajnim riječima oprostili su se i njihovi razrednici, profesorica Ivana Špoljarević te profesori Vladimir Andrašić, Boris Grgić, Petar Jurišić. I učenici su se zahvalili kako profesorima tako i svojim roditeljima.

Program kojim su iskustva i doživljaji u Irskoj vizualizirani u glazbeno scenski sadržaj osmilsile su prof. hrvatskog jezika i književnosti Ljiljana Bigović i Daliborka Bilogrević, vodili su ga učenici Ivan Mirković i Izabela Milinković, a sudjelovali školski bend “Interferencija” , Borna Stipić (3 k razred) , maturanti Barbara Kovačević i Luka Vlainić.

Prikazan je i film o odrastanju i sazrijevanju sadašnjih maturanata kroz četiri godine školovanja u ETŠ i ekonomskoj školi, a njegovi su autori profesori Zoran Ivančić i Boris Grgić. Sve čestitke i puno uspjeha u na daljnjem životnom putu svim maturantima.

no images were found