SRĐAN FILIP ČALDAROVIĆ – KONCERT KLASIČNE GLAZBE

SRĐAN FILIP ČALDAROVIĆ
PONEDJELJAK, 29. 4. u 19:30
KONCERT KLASIČNE GLAZBE
DOM KULTURE

ULAZ SLOBODAN

Dragi prijatelji glazbene umjetnosti, s velikim veseljem najavljujemo koncert klasične glazbe, cijenjenog pijanista Srđana Filipa Čaldarovića, koji će nam se predstaviti u Domu kulture, 29. travnja s početkom u 19:30 sati.

Srđan Filip Čaldarović (1973.) započeo je svoje glazbeno obrazovanje u glazbenoj školi “Pavao Markovac” u klasi Prof. Jelice Kuzmin. Studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao glasovir, u klasi prof. Vladimira Krpana (1995.). Usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu, SAD u klasi Prof. Leonarda Hokansona (1996.), te na Trinity College of Music u Londonu u klasi Prof. Philipa Fowkea (2001.) i na kraju magistrirao na uglednom američkom sveučilištu University of Miami, Florida u klasi Prof. J. Roberta Floyda (2002.). Koncertnu vještinu nadalje razvija na međunarodnim tečajevima Evgenija Timakina, Jerome Rosea, Waltera Groppenbergera, Sequeire Coste, te se u međuvremenu ističe svojim svestranim solističkim i komornim nastupima, na kojima potvrđuje opravdanost osvojenih nagrada i laskavih kritika. Često gostuje na međunarodnim festivalima „Carl Orff“ u Italiji i „Westfalen Classics“ u Njemačkoj. Redovito održava solo recitale po Sjevernoj Americi, Europi i Jugoistočnoj Aziji. Član je žirija pijanističkih natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2005. godine, Čaldarović djeluje kao docent, a od 2019. kao redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je nagrade „Milka Trnina“ za umjetničku djelatnost 2013. godine.

Pogram:
E. Lecuona: Suita Andalucia
Cordoba
Guadalquivir
Malaguena

D. Kempf: Hommage a Bartok

F. Chopin: Nokturno u b molu, op. 9 br. 1

Sonata u b molu, op. 35
Grave. Doppio movimento
Scherzo
Marche funebre
Presto

Balada u f molu, op. 52

Koncert se održava u organizaciji Doma kulture Nova Gradiška i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.