Smotra dječjeg stvaralaštva 2018.

Dana 29. svibnja 2018. godini u organizaciji Grada Nova Gradiška i Pou „Matija Antun Relković“ u Domu kulture održana je 2. Smotra stvaralaštva djece i mladih na kojoj su sudjelovali učenici OŠ „Mato Lovrak“ i „Ljudevita Gaja“, Gimnazije, Elektrotehničke i ekonomske škole te Industrijsko-obrtničke škole.

Na Smotri su se predstavili učenici koji su predstavljali svoju školu ali i grad, na natjecanjima iz dramsko-recitatorskog, literarnog i glazbenog područja koji su se predstavili bogatim programom.

Također, bila je ovo prigoda i za nagrađivanje svih učenika od strane Grada Nova Gradiška za postignute uspjehe na državnim natjecanjima.

Gradonačelnik Vinko Grgić, uručio je novčane nagrade svim učenicima koji su osvojili prva tri mjesta na državnim natjecanjima, te su po prvi puta nagrađeni i mentori učenika.

Novčane nagrade osigurane su za ukupno 36 učenika i mentora u iznosu od 34.800,00 kuna, i to za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju uručen je novčani iznos od 1.500,00 drugo mjesto 1.300,00 i treće mjesto 1.000,00 kuna, dok su za mentore osigurana sredstva u iznosu od 1.500,00 kuna.