Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića „Maslačak“

Grad Nova Gradiška provodi projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića „Maslačak“ u cilju opremanja igrališta dječjeg vrtića fiksnom opremom na način da se zamjenjuju postojeća dotrajala i nesigurna igrala novima.

Obzirom da su postojeće sprave dotrajale, zahrđale i opasne za korištenje te ne postoji nikakva zaštitna podloga oko igrala pa njihovo korištenje predstavlja ugrozu za djecu projektom se nabavljaju i postavljaju 4 igrala (klackalica, ljuljačka, vrtuljak i višenamjensko igralo) te 3 klupe za sjedenje i 3 koša za otpatke, a ispod igrala se postavlja antistresna gumena podloga.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 31.485,81 EUR, od čega 14.602,06 EUR sufinancira Ministarstvo demografije i useljeništva koje je pravni slijednik Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini.

Projektom se doprinosi cilju programa, a to je provođenje poticajne demografske i obiteljske politike, kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta vanjskih terena i igrališta dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te pridonijelo poboljšanju sigurnosti djece.

Ulaganje u objekt dječjeg vrtića „Maslačak“ pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta, kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda.