Pripovjedne predstave “Pričom te zovem”

Pričom te zovem

S veseljem objavljujemo kako smo ovaj tjedan održali dvije pripovjedne predstave naziva Pričom te zovem u izvedbi sjajne Margarete Peršić. Hvala svim sudionicima, zaista smo uživali u svijetu bajki, a nadamo se da će naši mali posjetitelji poučne poruke koje im je umjetnica prenijela primjenjivati u svakodnevnom životu!
Pripovjedna predstava u izvedbi umjetnice Margarete Peršić poseban je audiovizualni doživljaj za djecu i odrasle. Svojim pristupom, odabranu narodnu bajku podiže na razinu zasebnog, specifičnog scenskog izričaja. U svojoj izvedbi kombinira elemente pripovijedanja (storytelling), pantomime i teatra. Pripovjedna predstava počiva na tradicijskim pripovjednim znanjima, a često koristi animacijske i minimalne scenske elemente kako bi zvukom ili bojom doprinijela izravnijem stvaranju mentalne slike kod publike. Ovo je izuzetno ekspresivna forma koja se oslanja na mimiku, geste, posturu i govor tijela te glasovne varijacije.

O umjetnici:
Margareta Peršić rođena je u Zagrebu 1976. g. gdje je 2000. godine završila Pedagošku akademiju. Proteklih 20 godina aktivno se bavi pronalazi veliko veselje u umjetničkom izražavanju bojama, izradi igračaka i lutaka, žongliranju, pripovijedanju priča te uređenju prostora. Sudjelovala je na mnogim pedagoškim projektima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu te vodila brojne lutkarske, dramske i likovne radionice. Aktivna je članica ULUPUH-a u sekciji za izradu igračaka i lutaka te sekciji za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo i HDLU-a. Članica je HZSU od 2010. godine te Hrvatskog centra za dramski odgoj (HCDO). Ilustrirala je petnaestak slikovnica i dobitnica je nekoliko nagrada za svoj rad. Godine 2017. diplomirala je na Institutu za waldorfsku pedagogiju u Zagrebu (IWP). Izlagala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.