PREVENTIVNI PROGRAM GRADA NOVA GRADIŠKA PREDSTAVLJEN NA ZNANSTVENO-STRUČNOM SKUPU U OSIJEKU KAO PRIMJER DOBRE PRAKSE U ZAJEDNICI

Na IX. znanstveno-stručnom skupu Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici, održanom 29.09.-01.10.2022. u Osijeku, sudjelovali su i predstavnici Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Nova Gradiška.

Uz pozvana predavanja i radionice renomiranih stručnjaka znanstvenika i praktičara, okrugle stolove, poster prikaze, panel rasprave, usmena priopćenja sa širokom paleta tema o prevenciji u zajednici, u Program znanstveno-stručnog skupa  uvršteno je  i izlaganje “Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška – primjer dobre prakse u zajednici”, predsjednice Koordinacijskog tijela mr. Ljiljane Lukačević, spec. kliničke psihologije.

Skup je okupio stručnjake različitih profila, a predstavnicima radnih tijela Gradonačelnika Grada Nova Gradiška  pružio priliku za predstavljanje skoro „punoljetnog“ novogradiškog preventivnog programa i povezivanje sa stručnjacima iz drugih gradova i županija, uključenim u različite preventivne aktivnosti za dobrobit pojedinaca i zajednice.