PREDSTAVA ZA DJECU “NEVIDLJIVO” RAZVESELILA DJECU U DOMU KULTURE

Dom kulture u četvrtak, 15. rujna posjetila je vesela družina Tetra Tirena s predstavom za djecu Nevidljivo. Ovu poučnu priču o odrastanju djece i mladih posjetili su učenici razredne nastave Osnovne škole “Mato Lovrak”.
Predstava je to o devetogodišnjoj djevojčici Nevi koja ide u treći razred i po treći se put preselila. Treći put mora krenuti u novu školu i pronaći nove prijatelje, jer su njeni roditelji glazbenici dobili novi posao. Već prvog dana nastave dogodi se ono čega se najviše bojala – svi iz razreda se već jako dobro poznaju i na odmoru se igraju bez nje… Vrijeme prolazi, a Neva se osjeća sve nevidljivije i usamljenije.
Osjeća se toliko usamljeno da jednog dana izmašta prijatelja. Zajedno s njim pokušava pronaći lijek protiv nevidljivosti. Kroz uzbudljive tajnoagentske avanture uz klasičnu glazbu koja je dio njene svakodnevnice i otvara beskrajne prostore mašte, Neva se osnažuje i postaje hrabrija. Postaje vidljiva.
Predstava progovara o aktualnim problemima mladih i djece, usamljenosti, izoliranosti, nevidljivosti. Na putu odrastanje i sazrijevanja nije uvijek lako, zato postoje prijatelji – stvarni, izmaštani. Učenici su pogledali predstavu s velikim zanimanjem i glumce nagradili pljeskom i smijehom. Možda će netko od njih već danas upoznati novog prijatelja!
Predstava je održana uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

POUMAR