Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Novoj Gradiški za novogradiške srednjoškolce uprizorena monodrama „Stara škola kreka-iz tame u svjetlo“

U dvorani Doma kulture u Novoj Gradiški dana 27. 11. 2023. godine s početkom u 12 sati gostovao je zagrebački reper Marin Ivanović – Stoka monodramom pod nazivom „Stara škola kreka-iz tame u svjetlo“.

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti ovu je predstavu za svoje srednjoškolce organiziralo Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti i Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Nova Gradiška u suradnji s Domom kulture Nova Gradiška.

Marin Ivanović – Stok, poznati reper, voditelj i showman ispričao je na duboko dojmljiv način svoju životnu borbu pred više od 200 učenica i učenika iz novogradiške Gimnazije, Industrijsko-obrtničke škole i Elektrotehničke i ekonomske škole, u nadi da će oni, poučeni njegovim iskustvom, u vlastitom životu donositi mudrije odluke.

Mjesec borbe protiv ovisnosti se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca svake godine s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti suzbijanja problematike zlouporabe droga, ali i svih ostalih sredstava ovisnosti – alkohola, duhana, kocke i drugih modernih ovisnosti. Zlouporaba sredstava ovisnosti globalni je problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih segmenata društva.