Potpisan sporazum o 5% povećanju osnovice plaća lokalnim službenicima i drugim materijalnim pravima

Sporazum su u Uredu gradonačelnika 27. prosinca potpisali predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Boris Pleša i u ime grada Nova Gradiška gradonačelnik Vinko Grgić.

O svemu se razgovaralo već neko vrijeme, a riječ je o regresu u iznosu od 1.250 kuna, božićnici od 1.250 kuna, poklonima za djecu u iznosu od 600  kuna i  drugim pravima. – Poštujemo prava radnika, a želimo Gradsku upravu učiniti kvalitetnijom i  dostupnijom – rekao je, među ostalim, gradonačelnik Grgić. Također je istaknuo kako je s tim ciljem prije nekoliko tjedana raspisan natječaj za nabavku 25 novih računala za Gradsku upravu, a prema riječima gradonačelnika, time se žele osigurati bolji uvjeti, ali se i  od zaposlenika očekuje učinkovitiji  rad.

Zadovoljstvo potpisanim Sporazumom izrazio je u ime svojih članova Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske:

-Plaće i materijalna prava zaposlenih od 2009. godine su bila zamrznuta. Na lokalnim razinama je možda to bilo u manjoj mjeri, ali se ipak događalo. Zato mi je posebno drago da danas nazočimo potpisivanju aneksa ugovora kojim se materijalna prava zaposlenih uvećavaju. Uvjeren sam da će ljudi to znati prepoznati i da će Gradska uprava biti pravi servis svojih građana – istaknuo je Boris Pleša.

Ovom je događaju bila nazočna i Renata Matijašević, Povjerenica Sindikata državnih i loklanih službenika i namještenika Podružnice zaposlenika u upravnim tijelima grada Nova Gradiška.