Posjet prijateljskom gradu Herzogenaurachu

Delegacija grada Nove Gradiške, na čelu sa predsjednicom Gradskog vijeća Dinkom Matijević i gradonačelnikom Vinkom Grgićem, sudjelovala je na otvorenju nove/renovirane zgrade gradske uprave u Herzogenaurachu.
Svečano otvorenje bilo je 13. listopada, a na samoj ceremoniji sudjelovale su i delegacije prijateljskih gradova Saint-Luce (Francuska) i Wolfsberga (Austrija).
Dana 14. listopada u novootvorenoj zgradi gradske uprave održan je i Dan otvorenih vrata na kojem su se predstavili svi prijateljski gradovi.
Bila je ovo prilika za međusobno umrežavanje i širenje prijateljstva. Veliko hvala gradu Herzogenaurachu i gradonačelniku dr. Germanu Hackeru na pozivu, ali i Petru Lončaru koji nam je pomogao prilikom predstavljanja našeg grada.
Podsjetimo, gradovi Herzogenaurach i Nova Gradiška potpisali su povelju o prijateljstvu 1980. godine. Gradove je povezao naš preminuli sugrađanin Marko Lončar koji je svoj radni vijek proveo u tom njemačkom gradu. Doprinos suradnji pruža i Markov sin Petar. Do sad su ostvarene brojne aktivnosti i posjeti na kulturnim, društvenim, sportskim i obrazovnim poljima u oba grada.