OVER THE RAINBOW – filmska glazba i mjuzikl

DANIJELA PINTARIĆ I DARKO DOMITROVIĆ
OVER THE RAINBOW – filmska glazba i mjuzikl
UTORAK, 13. 2. u 20:00 SATI
DOM KULTURE

ULAZ SLOBODAN

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati vas na bajkovito putovanje dvoje vrhunskih glazbenika, sopranistice Danijele Pintarić uz glazbenu pratnju pijanista Darka Domitrovića. Koncert nagrađivanih umjetnika održat će se u Domu kulture, 13. veljače s početkom u 20:00 sati.
Rezervacije nisu potrebne!

BIOGRAFIJA:
Danijela Pintarić rođena je 13. ožujka 1979. u Zagrebu. Diplomirala je violinu i solo pjevanje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji te se u zadnjih dvadesetak godina potvrdila kao jedna od vodećih hrvatskih izvođača na području mjuzikla i jedan od najsvestranijih hrvatskih vokala.
Još za vrijeme studija zapaža je „otac hrvatskog mjuzikla” Vlado Štefančić te poziva na audiciju za mjuzikl „Kosa” u produkciji Gradskog kazališta „Komedija”. Tamo dobiva svoju prvu glavnu ulogu – Sheilu te debitira na „Komedijinoj” pozornici 2003. godine. Željna izazova, godinu dana kasnije se prijavljuje na HRT-ov talent show „Coca Cola Music Stars”, u kojem i pobjeđuje.
Od siječnja 2006. godine u stalnom je radnom odnosu u “Komediji” te ubrzo postaje jedna od Komedijinih najistaknutijih solistica ostvarivši niz zapaženih uloga u mjuziklima kao što su„Kosa” (Sheila), „Aida” (Amneris), ”Briljantin” (Sandy, Rizzo), „Jalta Jalta” (Nina Filipovna), „Legenda Ružice grada” (Ružica), „Mamma Mia” (Tanya), „Byron” (Maria) i dr. te u operetama „Lijepa Helena” (Helena), „Spli’ski akvarel” (Marica) i „Grofica Marica” (Liza). Kao gostujući solist ostvarila je uspješnu suradnju sa HNK Zagreb, Aplauz teatrom te HNK Osijek (Dora u operi „Kraljevi i konjušari”, Nina Filipovna u mjuziklu „Jalta Jalta” i Maria u mjuziklu „Moje pjesme moji snovi”).
Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju žensku ulogu u mjuziklu ili opereti (2016. godine za uloge Ružice u mjuziklu „Legenda Ružice grada” i Tanye u mjuziklu „Mamma Mia”).
Zahvaljujući svestranosti i jedinstvenim glasovnim mogućnostima ostvarila je uspješne suradnje s istaknutim umjetnicima u cijelom spektru glazbenih žanrova. Solistički je nastupila sa svim značajnijim hrvatskim orkestrima te Zagrebačkim solistima, a van Hrvatske je ostvarila uspješne nastupe sa Sarajevskom filharmonijom i Crnogorskim simfonijskim orkestrom. No jednako je tako surađivala s estradnim divovima poput Arsena Dedića, Đele Jusića i Zrinka Tutića te bila gošća na koncertima Olivera Dragojevića, Gorana Karana, Đanija Stipaničeva, Dine Dvornika, Giuliana i dr.
Ostvarila je zapažene nastupe na nekoliko festivala zabavne glazbe pa je tako dvostruka pobjednica Festivala kajkavske popevke u Krapini (2006. od strane publike i 2007. od strane žirija – Grand prix), a ljubitelji Dore posebno se sjećaju njenog nastupa 2007. kada je s pjesmom Andreja Baše „Moj svijet” zauzela 3. mjesto. Posljednji festivalski uspjeh bilježi 2020. kada u duetu s Goranom Grgićem osvaja Grand prix na Međimuskom festivalu „Ljubo Kuntarić”.
Viši je umjetnički suradnik na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, gdje predaje pjevanje na odsjeku za glumu i lutkarstvo.

Darko Domitrović (1964.) pijanist, skladatelj i umjetnički savjetnik na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Glazbeno školovanje započinje u MŠ V. Lisinski u klasi prof. B. Zorić. Studij klavira nastavlja na konzervatoriju P.I. Čajkovski u Moskvi u klasi prof. H. Mirvis te na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču u klasi prof. H. Kanna. Od 1990. zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Na natjecanjima bivše države 1978. i 1980. osvojio je 4 prve nagrade, laureat je međunarodnog pijanističkog natjecanja Citta di Senigallia u Italiji. Vjesnikovu nagradu za najbolju klavirsku pratnju osvojio je 1989. na Tribini Darko Lukić. Godine 2016. dobio je priznanje Prijatelj Španjolske za autorski ciklus solo-pjesama Cervantes Songs. Nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Švedskoj, Danskoj, Engleskoj, Izraelu, Japanu, Španjolskoj, Finskoj, Rusiji, Poljskoj, Češkoj, SAD-u (Puerto Rico, N.Y., Hawaii, Florida, Ohio), Argentini, Chile-u, Uruguayu, Sloveniji, Makedoniji i BiH. Snima za programe hrvatskih, austrijskih, japanskih i španjolskih radijskih i televizijskih postaja. Kao skladatelj objavio je autorski CD Pianobook (Školska knjiga 1999. i Nota Bene Records 2016.), Sonata od sna (Cantus 2002.). Autor je glazbe za mjuzikl Byron na libreto Mire Gavrana koji je na repertoaru Kazališta Komedija u Zagrebu. Mjuzikl Byron nagrađen je 2018. Nagradom hrvatskog glumišta kao najbolja predstava u cjelini u kategoriji mjuzikl/opereta u 2017/18. godini.

 • PROGRAM:
 • Ch. Chaplin: Smile (MODERN TIMES)
 • H. Arlen: Over the rainbow (THE WIZARD OF OZ)
 • O. Hammerstein / R. Rodgers: THE SOUND OF MUSIC (Medley)
 • A.L. Webber (Medley): I don’t know how to love him (JESUS CHRIST SUPERSTAR) ‐ Think of me (THE FANTOM OF THE OPERA) ‐ Memory (CATS) ‐ Buenos Aires (EVITA)
 • C.M. Schoenberg / A. Boubill: On my own (LES MISERABLES)
 • M. Hamlisch / E. Kleban: Nothing (CHORUS LINE)
 • S. Sondheim: Send In the Clowns (A LITTLE NIGHT MUSIC)
 • D. Domitrović: Serenata – Campana – Baile (LORCA SONGS) – Izvodi Gabriela Mijatović, sopran
 • A. Menken: Beauty and The Beast (piano solo, arr. D. Domitrović)
 • K. Metikoš: Ave Maria (GUBEC BEG)
 • A. Kabiljo: Što će biti sutra (JALTA, JALTA)
 • Đ. Jusić: Život je lijep (DUNDO MAROJE)
 • D. Domitrović: She walks in beauty (BYRON)
 • B. Andersson / B. Ulvaeus: The winner takes it all (MAMMA MIA!)
 • J. Kender / F. Ebb: Cabaret (CABARET)