Otvoreno suvremeno dječje igralište u Prvči

Kod mjesnog doma u Prvči 25. ožujka okupila su se brojna djeca, njihovi, roditelji, rodbina, mještani ovoga novogradiškog naselja na otvorenju suvremenog dječjeg igrališta.

Ljuljačke, penjalice, tobogani, s gumenim podlogama za sigurnu igru te klupe za odrasle zasigurno će biti  svakodnevno najvažnije odredište za igru i druženje.

Otvorenje je popraćeno popularnim dječjim pjesmicama, a Grad se pobrinuo i da počasti sve koji su na otvorenje došli. Posebno djecu. Bilo je tu “hot-dogova”, grickalica, slatkiša, napitaka. Svoj prostor za igru otvorila su djeca već dolaskom na igralište, a pozdravne su riječi svima uputili Tomislav Bećirević, predsjednik MO Prvča, zahvalivši se gradonačelniku i mještanki Aleksandri Pavlica na uloženom trudu i angažmanu, a potom i gradonačelnik Vinko Grgić.

Među ostalim nam je izjavio:” Kao što smo i najavili da ćemo svake godine najmanje jedno igralište otvoriti, ovo je jedno od tri koja su u ovogodišnjem planu i to će biti trend koji trebamo nastaviti i dalje . Razmišljamo o svim dijelovima grada jer želimo da djeca u cijelom gradu dobiju ovakvo kvalitetno igralište. U listopadu 2016. smo otvorili igralište na Urijama, sada ovo u Prvči i to sredstvima Grada u iznosu 100.000 kn. Uskoro ćemo otvoriti i dječje igralište kod Doma hrvatskih branitelja, a za mjesec i pol dana otvaramo i Sportski centar “Ivo Petranović” gdje će također najmlađi stanovnici Grada imati svoj kutak”.

Zamjenica gradonačelnika, Vesna Đapić istaknula je kako je lijepo vidjeti veliki broj djece na okupu te kako je iznimno zadovoljna što radost ovoga trenutka može podijeliti s njima. Također je istaknula kako  se nada da će najmlađih stanovnika biti još više te da će obitelji ostajati u svom Gradu.  – Puno je sadržaja i aktivnosti koje obogaćuju društveni život, a svjesni smo kako su radna mjesta temelj egzistencije i na tome iznimno vrijedno i kontinuirano radi gradonačelnik- naglasila nam je u razgovoru Vesna Đapić.

no images were found