Otvoreno 16. “Ljeto u knjižnici”

Glavni akteri svečanosti otvorenja ove tradicionalne i nagrađivane manifestacije su 5. srpnja bila djeca i mladi. Počela je skladbom “Budi moja voda” u izvedbi Mihaele Lipovac, buduće gimnazijalka, koja je godinama aktivna sudionica kreativno-edukativnih radionica u knjižnici. Predstavila se potom Natali Žergarac, koja je završila 8. razred u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Starom Petrovom Selu“, dobitnica brojnih literarnih nagrada među kojima je i nagrada ovogodišnjeg Goranovog proljeća „Goran za mlade“, a potom je plesnu točku izvela Hana Mokricki, učenica 4. razreda OŠ Ljudevita Gaja i 3. razreda glazbenog odjela OŠ “Mato Lovrak” članica Plesnog studija Marine Mihelčić.

Zahvljajući djelatnicima Gradske knjižnice, ravnateljici Biljani Dakić i knjižničarima prof. Branku Koliću (viši knjižničar), Mirjani Pranjić, Anki Višić i Renati Matijašević, kao  i Ivana Maričević i Biljana Radoš te njihovim suradnicima-volonterima, 16-u godinu za redom djeca i mladi će se tijekom ljetao okupljati u Knjižnici na veselim, vedrim, kreativim i poučnim radionicama. O tome je, pozdravljajući okupljene na Dječjem odjelu, govorila ravnateljica prof. Biljana Dakić.

Mihaela Đeralj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti, je u ime Grada Nova Gradiška, gradonačelnika i njegovih zamjenika pozdravila okupljene i otvorila ovu hvalevrijednu manifestaciju.

-Želim vam čestitati šesnaesti rođendan „Ljeta u knjižnici“. Šesnaest godina nije malo i drago mi je da se uspjela toliko održati u našem gradu, da je postala jedinstvena, nagrađivana i prepoznatljiva manifestacija. Hvala vam na svim aktivnostima koje priređujete za našu djecu. Posebno se želim zahvaliti voditeljima radionica, posebno onima koji to rade volonterski i svoje znanje, iskustvo i kreativnost prenose na djecu tijekom ljetnih mjeseci. Jedan od glavnih ciljeva strategije za djecu na području grada Nove Gradiške je da što kvalitetnije i sadržajnije provode slobodno vrijeme. „Ljeto u knjižnici“ je pravi dokaz za to – kazala je Mihaela Đeraj.

Pozdravne su riječi uputile i Danijela Juranović, ravnateljica POU”M.A.R.” kao i Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića NG.

O značaju ovih radionica za djecu govorile su Sandra Petrović i Mirta Anjoš iz Informacijskog centra Europe Direkt Nova Gradiška koji je i ove godine partner Gradskoj knjižnici. Istaknule su kako više godina Europski informacijski centar uspješno surađuje s Gradskom knjižnicom kao suorganizator ove vrlo vrijedne manifestacije i pripremaju zanimljive radionice za djecu u skladu s tematikom koju predstavljaju. Za djecu su za otvorenje manifestacije pripremile radionicu pod nazivom “Ljetno putovanje kroz Europu.

no images were found