OTVOREN MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

U organizaciji Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška danas je u Gradskoj vijećnici, u nazočnosti predstavnika učenika srednjih škola i predstavnika odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, socijalne skrbi, policije, Gradskog društva Crvenog križa i udruga, otvoren Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti na području grada Nove Gradiške s 45 aktivnosti –  predavanja, tribina, okruglih stolova, edukativnih i kreativnih radionica, parlaonica, kvizova, izložbi, sportskih i glazbenih aktivnosti i dr., predstavila je mr.spec. Ljiljana Lukačević, predsjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška, koje je nositelj obilježavanja. Suradnici u obilježavanju  Mjeseca borbe protiv ovisnosti gradske su osnovne škole „Mato Lovrak“ i Ljudevita Gaja, Elektrotehnička i ekonomska škola, Gimnazija, Industrijsko-obrtnička škola, Centar za socijalnu skrb, Policijska postaja Nova Gradiška, Gradsko društvo Crvenog križa, Klub liječenih alkoholičara „Sv. Rafael“ i Udruga „Pozitiva“.

Nakon otvorenja, uslijedio je stručni skup „Psihosocijalni tretman i rehabilitacija ovisnika u terapijskim zajednicama i domovima za ovisnike – iskustva“, na kojem su gostovali predavači  Tomislav Mišetić iz osječke Udruge NE-ovisnost i Emili Klarić iz Zajednice Susret – Terapijskog centra Ivanovac.