Osvrt na plesnu predstavu “Kad ruke šute”

Ples u Domu kulture: Novogradiščani uživali u predstavi „Kad ruke šute“

 U novogradiškom Domu kulture, 14.2. 2022. u 19:30, održana je plesna predstava o partnerskim odnosima „Kad ruke šute“.

Ideja je to i završni projekt Laure Pribanić na 3. godini produkcije na Akademiji dramske umjetnosti pod mentorstvom Ive Hraste Sočo koji je nastao prema dramatursko-koreografskoj koncepciji temeljenoj na stručno-istraživačkom tekstu koji je napisala socijalna pedagoginja Sara Peranić. Predstava prikazuje ljubavne odnose na drugačiji način, putem plesa i pokreta. Plesni partneri Sunčica Bandić i Christian Nujster za ovu su se predstavu pripremali oko 2 mjeseca te u nju utkali svoja iskustva iz privatnog života kako bi iskrenije i jasnije prenijeli poantu priče.

Predstava je strukturirana u 4 faze na putu izgradnje kvalitetnog odnosa: privlačnost, romansa, borba za moć i prava ljubav. Prema koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak koju prate različiti plesni stilovi poput lyrical, contemporary, jazz, modern acrobatic i uz pratnju autorske glazbe Silvije Grilec uspješno je prezentirana ljubavna priča na drugačiji način.

Na pozornici se događao niz transformacija, a oduševljena publika zasluženo je velikim pljeskom nagradila izvrsni plesni par.

Predstava je izvedena uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

POUMAR