Osvrt na koncert kantautorice ELIS LOVRIĆ

KONCERT ELIS LOVRIĆ ODUŠEVIO PUBLIKU DOMA KULTURE

U sklopu manifestacije „Volim ljeto i kulturu“, 8. 6. 2022. Dom kulture je ugostio multijezičnu kantautoricu Elis Lovrić. Pjevajući na labinjonskoj cakavici predstavila je svoj novi album Kanat od mora i pripadajuću knjigu pjesama Kanat od mora – Štorija od muziki.
Na njenom repertoaru najčešće se nalazi autentična glazba koja promovira istarski dijalekt, a tako je bilo i na sinoćnjem koncertu koji je iznenadio, ali svakako oduševio novogradišku publiku jer se ovakav intimistički nastup ne viđa svaki dan. Svirajući na gitari i u pratnji violončelista svim posjetiteljima ostavila je emocije i promišljanje. Možemo slobodno reći da ih je očarala bez obzira na jezik kojim pjeva.
To i ne čudi jer je iza Elis niz uspješno odrađenih nastupa i osvojenih nagrada poput onih na Šibenskim večerima dalmatinske šansone gdje već tri godine za redom osvaja priznanja struke. Pjesma “Od kad te poznon” 2019. osvaja 2. nagradu žirija, a pjesmom “Je ča je”, koja se također nalazi na albumu, Elis osvaja Nagradu za najbolje kantautorsko djelo 2020. godine. Pjesmom “Brodolom” osvaja 1. nagradu žirija 2021. godine.
Ovim nastupom svakako je upotpunjena kulturna ponuda u našem gradu, a ljeto još nije ni počelo. Stoga zahvaljujemo Elis na dolasku kao i organizatoru, POU „Matija Antun Relković“ na još jednoj divnoj glazbenoj poslastici.

Koncert je održan uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatske glazbene unije i Grada Nova Gradiška.