Održana svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Na sjednici održanoj 5. prosinca gradonačelnik je, kao da se nalazi na aktualnom satu velikog Gradskog vijeća, odgovarao na brojna  pitanja najmlađih Novogradiščana. I  oni smatraju da u  gradu treba puno toga učiniti i promijeniti nabolje.Njihova pitanja su se također odnosila na unapređenje komunalne  i društvene  infrastrukture, od uređenja pješačkih staza, igrališta, uređenja gradskog parka i osposobljavanja gradskog bazena do obnove vrtića i zgrada. Djeca su pitala kada će se proširiti prostor za Gradsku knjižnicu i nabaviti oprema za kino, kada će  dobiti skate park, a kućni ljubimci svoj prostor u gradu. Bilo je pitanja vezanih za zapošljavanje i iseljavanje stanovništva.

-Bez šale, vaš aktualni sat, odnosno pitanja koja ste postavili su bolja nego kod vaših starijih kolega – istaknuo je  gradonačelnik Vinko Grgić  i ustvrdio da će se većina njihovih pitanja i prijedloga realizirani u narednoj godini. S nekim odgovorima posebno ih je obradovao.

-Na proljeće krećemo s izgradnjom skate parka i uređenjem gradskog parka, na Slavči će biti izgrađeni teniski tereni. Razgovarali smo i s tvrtkom Panasonic, od koje namjeravamo kupiti opremu za kino, koju bi postavili u Domu kulutre gdje ćete  moći  gledati filmove. Hrvatske vode obećale su da će izgraditi šetnicu uz Šumetlicu od bazena do TANG-a. Što se tiče bazena, morali bi podignuti visoki kredit da bi ih uredili. O tome  ćemo  razgovarati u siječnju, a odluku će donijeti veliko Gradsko vijeće rekao je gradonačelnik i dodao da će se  urediti centar grada, ali neće zapostaviti ni ulice izvan centra.   

U ime Društva “Naša djeca” obratila se  predsjednica Verica Lukačević zadovoljna iskrenim pitanjima malih vijećnika i odgovorima gradonačelnika naglasivši da kao osoba koja se svakodnevno bavi djecom vidi  pozitivne pomake  i da sa zadovoljstvom može reći da  uistinu živimo u Gradu – Prijatelju djece.

-Odrasli ne samo da nas slušaju, već nas i čuju. To je i smisao i Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća da iznosite svoje ideje. Ponekad bi gradonačelnik  i zamjenici  trebali imati veliki  čarobni štapić da ih sve ostvare. Pomalo će velik dio vaših želja bit realiziran jer obveza je odraslih čuti vaše želje i vaše slobodno vrijeme učiniti  što kvalitetnijim, bogatijim i ljepšim. Ako ste vi zadovoljni i sretni onda smo i mi, kao roditelji i osobe  koje s vama borave svakodnevno, isto tako sretni i zadovoljni – naglasila je Verica Lukačević i zaželjela im sretan Dan grada i predstojeće blagdane.. 

U ime Dječjeg gradskog vijeća čestitke je svima povodom Dana grada, župnog i božićnih blagdana, uputila Ema Senić, novoizabrana predsjednica.

Dječje Gradsko vijeće u novom sastavu konstituirano je nedavno. Predsjednica je Ema Senić  učenica 6. razred OŠ Ljudevita Gaja. Sjednicu Vijeća  organiziralo je Društvo „Naša djeca“ na čelu s predsjednicom Vericom Lukačević i asistenticama Anom Šperandom i Višnjom Franić. Na sjednici su u ime novogradiških osnovnih škola bile Vesna Lončar-Cindrić, ravnateljica OŠ „Mato Lovrak“ i Helena  Kudra, pedagoginja u OŠ Ljudevita Gaja. Svečanoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća bila je nazočna i zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić.