Održana konferencija INVESTITORiNG

Dana 17. ožujka 2022. godine u Gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška održana je konferencija INVESTITORiNG na kojoj su poduzetnici – investitori s područja grada Nova Gradiška, investitori u Industrijskom parku Nova Gradiška, poduzetničko-potporne institucije te lokalna i regionalna samouprava predstavili svoja značajna ulaganja. Po broju potpisanih ugovora i iznosima ulaganja Grad Nova Gradiška je postao regionalni lider u privlačenju investicija. Svjesni činjenice kako je zapošljavanje ključna varijabla za ostanak mladih ljudi u našem kraju, sve snage su usmjerene da se susretljivošću, brzinom i efikasnošću u rješavanju dokumentacije privuku i zadrže investitori u našem gradu.

Konferenciju je moderirala Maja Savi, voditeljica Odsjeka za EU fondove i projekte. Za otvaranje konferencije prigodan govor imala je predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević, a prezentacije su održale sljedeće tvrtke: AXEREAL CROATIA d.o.o., BOORTMALT GROUP – SLAVONIJA SLAD d.o.o., TANG d.o.o., EMPWR d.o.o., KLIMAOPREMA d.d., CLARUM d.o.o., ONLY MEN STUFF d.o.o., EJOT SPOJNA TEHNIKA d.o.o., MAG DRVO d.o.o., BARTLES-CONJAR d.o.o. & BRODAX d.o.o., AGRO MONTING d.o.o., TECHNO-WIN d.o.o., CORTINA DESIGN d.o.o. i HEAVY DUTY d.o.o.

Nakon poduzetnika, predstavile su se poduzetničko-potporne i strukovne organizacije CENTAR KOMPETENCIJA ZA NAPREDNO INŽENJERSTVO NOVA GRADIŠKA d.o.o., INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA d.o.o. i Društvo obrtnika Zapadne Slavonije, te regionalna i lokalna samouprava – Brodsko-posavska županija i Grad Nova Gradiška.

Konferenciji je prisustvovao i državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić, koji je pohvalio rad Industrijskog parka i Grada Nova Gradiška u privlačenju investitora. Također se povoljno izrazio povodom organiziranja ove konferencije smatrajući da je to najbolji način predstavljanja javnosti dosadašnjeg rada u privlačenju ulaganja, te pozitivan primjer drugim potencijalnim ulagačima.

Gradonačelnik Vinko Grgić naglasio je kako se grad Nova Gradiška u proteklih nekoliko godina pozicionirao kao poželjna investicijska destinacija te na taj način novogradišku poduzetničku zonu učinio liderom regije po privlačenju investitora. Istaknuo je kako se radi o pola milijarde kuna investicija što će utjecati na otvaranje novih radnih mjesta i posljedično smanjenje nezaposlenosti u gradu i njegovoj okolici.