Održana ESIF prezentacija

U cilju stvaranja preduvjeta za jačanje poduzetništva i korištenja EU fondova, te subvencioniranih zajmova za male i srednje tvrtke i obrte Darko Liović i Goran Becker održali su 15.02.2017. prezentacija programa ESIF mikro i malih zajmova. Tom prigodom Gradonačelnik Vinko Grgić dipl. ing. arh. upoznao je poduzetnike sa aktivnostima usmjerenim rasterećenju obveza u poslovanju.

Program ESIF (Europski strukturni i investicijski fondovi) mali zajmovi je namijenjen subjektima malog gospodarstva, a isti se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014.-2020.

Na temelju navedenog programa HAMAG-BICRO će subjektima malog gospodarstva izravno odobravati male zajmove. Cilj programa je kreditiranje mikro, malih i srednjih subjekata malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja cilj je povećati dostupnost zajmova ovoj skupini poduzetnika u svrhu: – osnivanja obrta i trgovačkih društava; – modernizacije i proširenja već postojećeg poslovanja; – samozapošljavanja; – zadržavanja postojećih i povećanja broja novih radnih mjesta.

Zajmovi koji će se izravno odobravati subjektima malog gospodarstva temeljem ovog Programa sadrže potporu male vrijednosti (de minimis) sukladno Uredbi Komisije (EU) br. 1407/2013 od 18. prosinca 2013. godine.

LINK

 

no images were found