Održan sastanak s predstavnicima multinacionalne kompanije Hyoseong Electric

Gradonačelnik održao sastanak s predstavnicima multinacionalne kompanije Hyoseong Electric.

Gradonačelnik Grada Nova Gradiška Vinko Grgić u utorak 12. travnja 2022. u svom uredu održao je prijem predstavnika multinacionalne kompanije Hyoseong Electric i predstavnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Sektora za investicije, Uprave za internacionalizaciju.
Tvrtka Hyoseong Electric bavi se proizvodnjom dijelova i dodatne opreme za motorna vozila, prvenstveno motora, te je drugi po veličini svjetski proizvođač ventilatora motora.
Tvrtka je osnovana 1973. godine u Republici Koreji, a danas posluje na 16 lokacija u 7 zemalja (Koreja, Kina, Indija, Njemačka, Slovačka, SAD i Meksiko). Njihovi kupci su renomirani proizvođači iz automobilske industrije kao što je Hyundai, Kia Motors, Daimler, Volkswagen, Honda, Renault, Nissan, Ford i drugi. Težnja im je proširiti poslovanje na europskom tržištu, te u skladu s europskim agendama o smanjivanju emisija ugljikovog dioksida do 2035., planiraju intenzivnije ulagati u proizvodnju dijelova za električna vozila.
Predstavnici tvrtke Hyoseong Electric pokazali su interes za ulaganjem u Industrijsku zonu Nova Gradiška, a Gradonačelnik im je zajedno sa svojim suradnicima predstavio povoljne investicijske uvjete koji su dosad privukli brojne investitore.
Gradonačelnik Vinko Grgić istaknuo je kako trenutno imamo visoku razinu popunjenosti parcela u Industrijskom parku, ali i rastući interes novih potencijalnih investitora te kako je uz potporu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine sljedeći nužan korak novo širenje industrijske zone na dodatnih 57 hektara zemljišta.