Održan prvi ciklus seminara – Izrada prijedloga projekata

Grad Nova Gradiška u srijedu i četvrtak organizirao je edukativni  seminar  za  neprofitne  udruge, odnosno za njihove predstavnike kako bi  stekli  potrebna znanja i vještine u pripremi prijedloga projekata za ishođenje financijskih sredstava iz lokalnih, regionalnih i nacionalnih izvora.   Voditeljica seminara  bila je Senka Vranić, dipl.oec., savjetnica  gradonačelnika za gospodarstvo i  europske fondove  i direktorica Konzultantske tvrtke “Sintagma”.

Prvi dan seminara polaznici su dobili osnovne smjernice u razvoju svijesti neprofitnog sektora o potrebi korištenja metodologije upravljanja projektima koja se koristi kod ishođenja financijskih sredstava izvan grada Nove Gradiške, ali i natječaja za sredstva koja  daje Grad Nova Gradiška.    U  prvom dijelu polaznici  su dobili osnovne smjernice i naputke što sve sadrži natječaj, kako ga tražiti  i kako  pratiti zakonsku regulativu,  upoznati su  s osnovnim dijelovima projektnog obrasca,  te kako ga pripremiti i razumijevati.

Drugi dan seminara polaznicima je kroz praktične primjere pružena pomoć oko nejasnoća, te pri izradi projektnih prijedloga.

„Za kvalitetan projekt potrebno je, prije svega, inovativnost, jednostavnost, jasnost, razložnost i dosljednost određenog projekta. To konkretno znači da je on razumljiv, da svojim realizacijom dovodi do mjerljivih ciljeva i rezultata, da je vremenski dobro postavljen i financijski projektiran – izjavila je voditeljica seminara Senka Vranić.

no images were found