“Novogodišnja bajka” u Novoj Gradiški

Bajkoviti doček “dječje nove godine” pod nazivom “NOVOGODIŠNJA BAJKA” dogodio se pod pokroviteljstvom Grada 30. prosinca u Društvenom domu i od 16,00 do 19,00 sati  okupio  oko dvije stotine mališana i njihovih roditelja, baka, djedova, prijatelja.

Ulaz je za sve bio besplatan uz mali uvjet kojega su djeca vrlo rado ispunila- dolazak u bajkovitom kostimu.

Projekt je inicirala Renata Matijašević, knjižničarka Gradske knjižnice NG, a vrlo rado prihvatili, prema riječima prof. Biljane Dakić, ravnateljice, djelatnici Knjižnice, ali i Dječji vrtić NG, odgojiteljice, Rođendaonica NG u vlasništvu obitelji Žulj, a podržali i POU “Matija Antun Relković” te sponzori: “Mađarica” obrt za proizvodnju kolača, Pekarnice “Anton”, “Europa”, “Nikopek”.

Tako su na ovom novogodišnmjem dječjem partyu plesale princeze, batmani, oživjeli razni likovi iz crtića, a djecu su uveseljavale i “Zvončica”, “Petar Pan”, “Crvenkapica”, Ivica i Marica, Krokodil, Elza i Ana, Snjeguljica i njezini patuljci, princeze, dobra vještica, koja je “kuhala” čarobni napitak, Pipi Duga Čarapa, a stigli su i Micky i Minie. Dobrodošlicu je na ulazu svima poželjela “Štrumfeta”.

S djecom su se družili i dobro zabavili, također simpatično kostimirani i gradonačelnik Vinko Grgić i njegova zamjenica Vesna Đapić.

Gradonačelnik u ulozi mađioničara pozdravio je svu okupljenu djecu i otvorio zabavu,a nama među ostalim rekao:”Naravno da je Grad pomogao organizaciju ovog veselog projekta i zahvaljujem svima koji su si dali truda da razvesele djecu. Grad smo prijatelj djece i to i dokazujemo ne samo plaćanjem sredstava da bismo zadržali taj status. A nastavit ćemo i dalje u slijedećoj godini za našu djecu raditi i omogućiti im sretnije i sadržajnije odrastanje u njihovom gradu. Slijedeće godine napravit ćemo  im park u Prvči, dječji park kod Doma hrvatskih branitelja, a omogućit ćemo im i kino”, istaknuo je gradonačelnik Grgić.

I ovim sadržajem i vrijednim ljudima koji su ga osmislili i organizirali bila je vrlo zadovoljna i zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić i tom nam prigodom izjavila: “Evo još jedan prekrasan doživljaj i novina u našem Društvenom domu. Po prvi puta smo priredili dječji doček Nove godine. Doista je predivno, a najljepše je kada vidite sretna i nasmijana dječja lica, kada vidite da se zabavljaju, uživaju, onda vam je srce puno. Kada smo zakoračili u gradsku upravu dali smo se na posao i kako odraslima, tako i djeci našega grada želimo priuštiti što bolji život u njihovom gradu, jer na njiima doista svijet ostaje. Trudimo se omogućiti im bezbrižno i lijepo djetinjstvo, kako bi ga pamtili. Po čemu drugome, nego po ovakvim lijepim događajima”, istaknula je Vesna Đapić.

Uz puno dobre glazbe, djeca su plesala, pjevala, počastila se i zajedno s roditeljima provela prekrasno poslijepodne te na svoj način ispratila ” staru godinu”. I sigurno će ju pamtiti, a vjerujemo da će kada odrastu i oni sami željeti nekim budućim generacijama djece prirediti ovakvo ili slično veselje, upravo poučeni ovakvim pozitivnim primjerom ljudi kojima nikada nije teško dati doprinos kvalitetnijem životu svojih sugrađana, posebno onih najmlađih.

no images were found