Noć muzeja obogatio i Oldtimer club “Classic 99”

Oldtimer klub “Classic 99”, petu se  godinu zaredom pridružio nacionalnoj manifestaciji “Noć muzeja”.Što su sve njegovi članovi i vrijedni entuzijasti radili u proteklim godinama i kakve su sve eksponate prikupili za budući Tehnički muzej  posjetitelji su mogli vidjeti 27. siječnja prostoru starog “Remonta” u Frankopanskoj ulici.  Izložili su više od tisuću predmeta, vozila i uređaja iz  bliže i daljnje prošlosti koji su bili  dio svakodnevnog života i rada Novogradiščana.

Krešimir Knežević, predsjednik Oldtimer kluba “Classic 99” bio je zadovoljan posjetom, ali i velikim zanimanjem koje Novogradiščani pokazuju za još jedan muzej u Novoj Gradiški- Prometa i tehnike- podržavajući ga donacijama  starih predmeta i uređaja iz svojih domaćinstava i zanimanja kojima su se bavili. Očekuju i nove donacije i zahvaljuju svima koji su dali doprinos da se prikupi zavidan broj eksponata. Muzej će, kako najavljuje predsjednik Knežević imati cjeline u kojima će biti prikazan industrijski razvoj Nove Gradiške, aparati koji su se koristili u domaćinstvu i obrtima,glazbene uređaju te opremu i strojeve u poljoprivredi.

Najstariji eksponat njihove zbirke je gramofon iz 1900. godine kojega su, kako je rekao Krešimir Knežević, kupili uz pomoć gradonačelnika Vinka Grgića na čemu su iznimno zahvalni.Grad NG također je osigurao i prostor za Muzej kojega će dodatno urediti.

no images were found