Najava programa „Ljeto u Mreži“

Dragi prijatelji filmske umjetnosti,

POUMAR i Kino mreža pozivaju vas da pustite sve svoje brige i oslobodite mjesto za sebe i svoje najbliže uz zajednički program „Ljeto u Mreži“.

Projekcije filmova u Kinu Nova Gradiška:

  • 19.7. – Dumbo
  • 21.7. – Ljepotica i zvijer
  • 1.9. – Moj tata kobasica

Osvježite se i pronađite se ovog ljeta – od 15. srpnja do 15. rujna – u kinu. Fokus zajedničkog programa nezavisnih kina „Ljeto u Mreži“ je na animiranim i igranim obiteljskim filmovima koji će i odrasle, barem na sat-dva, opet pretvoriti u djecu. U programu „Ljeto u Mreži“ tako su animirani obiteljski film „Dumbo“ o avanturama malog dugouhog letećeg slonića, jedna od najljepših Disneyjevih ljubavnih priča – animirani film „Ljepotica i zvijer“ i iskrena komedija „Moj tata kobasica“. Svi filmovi imaju zajedničku premisu, baš onu pravu ljetnu, avanturističku: pusti sve probleme i kreni u ostvarivanje svojih snova i naravno – na tom putu ne zaboravi na prijatelje i obitelj!

Obiteljska komedija „Moj tata kobasica“ osvježit će vas senzibilnošću i potaknuti da ponovno pronađete svoje istinsko ja. Film prati oca 11-godišnje Zoé koji postaje nezadovoljan svojim poslom bankara i odlučuje napustiti karijeru kako bi postao glumac. Njegova supruga, izvršna direktorica u tvornici čokolade, zabrinuta je zbog njegovih planova, ali Zoé je odlučna pomoći ocu da uspije u velikoj životnoj promjeni… Glavnog lika tumači poznati belgijski glumac Johan Heldenbergh, zapamćen po ulozi u filmu „Alabama Monroe“. Film vrlo duhovito oslikava važne teme – od krize srednjih godina, preko odrastanja do odnosa u obitelji kojima pristupa odvažno, ozbiljno ali s dozom originalnog humora.

 

Disneyjev animirani film „Dumbo” započinje nezaboravnim prizorima: roda raznim životinjskim majkama donosi bebe, a zaboravlja donijeti novorođenče jednoj cirkuskoj slonici. Kako bi ispravila grešku, donese joj ipak slonića prevelikih ušiju kojeg svi u cirkusu ismijavaju. No majka je tu da zaštiti svoje novorođenče usprkos svemu te ga brani od svih neprilika, a to je upravo ono najbolje u Disneyjevoj tradiciji. Nakon što Dumbove uši izazovu nesreću koja ozlijedi mnoge druge slonove, natjeran je da se odijeva poput klauna i izvodi opasne vratolomije. Sve se promijeni kad Dumbo otkrije da mu njegove ogromne uši zapravo omogućuju let, pa svojim novim talentom zadivi sve u cirkusu. Dumbo je jedan od najkraćih Disneyjevih dugometražnih animiranih filmova i 4. klasik u produkciji Walta Disneyja. Bilo da se prisjećate ili tek upoznajete s ovim animiranim filmom, dugouhi leteći slonić Dumbo odvest će vas u djetinjstvo, u vrijeme kada smo znali da su „mnogi ljudi s dugim ušima poznati“ i da „stvari koje nas sputavaju, vrlo često nas i vinu do visina“.

Još jedan Disneyjev klasik, jedna od najljepših ljubavnih priča, svakako je animirani film “Ljepotica i zvijer” koji ove godine obilježava 30. obljetnicu, a to je ujedno i 30. Disneyjev film koji je na platno donio francusku bajku spisateljice Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Čitavog života mladi princ živi sebično i arogantno, misleći samo na sebe, sve dok ga tajanstvena vila ne osudi na izgled čudovišta i daruje mu čarobnu ružu. Njegova jedina nada susret je s mladom ženom čiju ljubav treba osvojiti i tako se iskupiti. Godine prolaze bez nade, ali jednog se dana pruži prilika, kada se mlada Bel ponudi da će zauzeti mjesto svog bolesnog oca u tamnici. Dok Zvijer nevoljko pristaje, Bel, uz pomoć osoblja dvora, s vremenom ne samo da nauči cijeniti svog zarobljivača nego i ubrzo uviđa da se iza čudovišnog izgleda skriva više. No seoski beskrupulozni lovac Gaston ima vlastite planove za Bel. “Ljepotica i zvijer”  prvi je animirani film nominiran za nagradu “Oscar” u kategoriji “Najbolji film”.

Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 23 neovisna kina diljem mora i kopna.

Ulaz je besplatan!

Veselimo se vašem dolasku!

*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.