OBAVIJEST o održanom 3. Radnom sastanku radne skupine za izradu Strategije razvoja Grada Nova Gradiška do 2020.godine

Dana 01.02.2017. godine u Gradskoj vijećnici održan je treći sastanak članova radne skupine za izradu Strategije na kojemu je predstavljen programski dio dokumenta, odnosno predložak razvojnih ciljeva, prioriteta i mjera koji određuju razvojne pravce Grada do 2020. godine. Izradom programskog dijela Strategije koji se nastavlja na analitički dio koji obuhvaća pregled trenutnog stanja, postojećih problema i razvojnih potreba iz područja prostornog planiranja, infrastrukture, demografije i gospodarstva, ovaj dokument oblikovan je u cjelinu i usklađen sa strateškim planiranjem na razini Europske unije i Republike Hrvatske.

Sastanak je vodila gospođa Senka Vranić, direktorica konzultantske kuće Sintagma, kao koordinator sastanaka radnih skupina te su na njemu osim razvojnih ciljeva predstavljeni i do sada prikupljeni projekti za bazu projektnih ideja koja je prateći dokument Strategije i definirani su daljnji koraci koji će prethoditi usvajanju Strategije, ali i aktivnosti koje je potrebno provoditi nakon usvajanja. Temeljem Analize stanja i SWOT analize identificirani su ključni problemi koji zaustavljaju napredak i razvoj Grada te su u skladu s trendovima u okruženju Grada  i mogućnostima provedbe prepoznati sljedeći razvojni ciljevi:

PAMETAN RAST – Povećanje konkurentnosti gospodarstva

ODRŽIV RAST – Učinkovito upravljanje resursima, infrastrukturom i zaštitom okoliša

UKLJUČIV RAST – Unaprjeđenje kvalitete života građana Nove Gradiške.

Svaki od navedenih ciljeva razrađen je na pripadajuće prioritete i mjere kojima su definirane aktivnosti koje je potrebno provoditi kako bi se doprinijelo ostvarenju krajnjeg cilja.

Održavanjem ovog sastanka pokrenut je proces javne rasprave te se pozivaju svi zainteresirani građani da, ukoliko smatraju da je potrebno, daju svoje komentarima i prijedloge kako bi ovaj dokument bio što kvalitetniji.  Također, svi zainteresirani poduzetnici, obrtnici, udruge te javne institucije s područja Grada mogu dostaviti svoje projektne prijedloge najkasnije do 13.02.2017. kako bi se oni uvrstili u Bazu projektnih ideja. Nacrt Strategije i obrasci za komentare te prijavu projektnih ideja objavljeni su na službenoj internet stranici Grada Nova Gradiška i Internet stranici Industrijskog parka kao izrađivača Strategije.

Sva pitanja, komentare i prijedloge možete slati na slijedeće mail adrese: mirta.anjos@ipng.hr ili sadra.petrovic@ipng.hr.

no images were found