Mjesec Frankofonije u Domu kulture

Mjesec Frankofonije u Domu kulture

Ožujak je već tradicionalno mjesec Frankofonije koja se službeno slavi 20. ožujka na međunarodni dan Frankofonije i obilježava se u različitim zemljama u kojima se govori francuski ili postoje francuski instituti. Francuski institut u Hrvatskoj osnovan je 1921. godine te već više od 100 godina radi na promociji francuske kulture i jezika u Hrvatskoj kao i na promociji znanosti i visokog obrazovanja.
Upravo u suradnji s Francuskim institutom i Hrvatskom mrežom neovisnih kinoprikazivača tijekom ožujka pripremili smo program filmova na francuskom od kojih smo prikazali novi film trenutno vodeće francuske redateljice i scenaristice Celine Sciamme “Mala mama“.

SRIJEDA, 30. 3.2022.

U 10:00 – besplatna projekcija romantične drame Ljubavne afere (Les Choses qu’on dit, les choses qu’on fait)
Režija: Emmanuel Mouret, 2021, Francuska
Trajanje : 122’
Uloge: Camélia Jordana, Nils Schneider, Emilie Dequenne, Vincent Macaigne, Julia Piaton
Nagrade : Najbolji filma na 6. ceremoniji « Lumières de la presse internationale » 2021., César 2020. za najbolju sporednu glumicu – Emilie Dequenne.

Daphne, u trećem mjesecu trudnoće, sa svojim je partneron Françoisom na odmoru na selu. On mora otići zbog posla, a ona ostaje sama kako bi dočekala Maximea, svog rođaka kojeg nikad nije upoznala. Četiri dana, dok čekaju da se François vrati, Daphné i Maxime postupno se upoznaju i pričaju jedno drugome sve intimnije priče o svojim prošlim i sadašnjim ljubavnim pričama…