MARATON KRATKOMETRAŽNIH ANIMIRANIH FILMOVA

19.12. 2017. U 10,00 SATI,
DOM KULTURE

I ove će se godine po peti puta u Hrvatskoj održati Maraton kratkometražnih filmova, manifestacija kojom se na najkraći dan u godini 21. prosinca slavi kratka filmska forma, a programi će se odvijati u 22 kina diljem zemlje.
Inicijativu Najkraći dan pokrenuo je 2012. godine Francuski nacionalni centar za film u suradnji s Agencijom za kratki film s idejom cjelodnevne promocije bogatog repertoara kratkometražne forme u cijeloj zemlji. Nakon velikog uspjeha u Francuskoj, inicijativa je postala međunarodna i sada uključuje 14 europskih zemalja. Jubilarni peti Maraton kratkometražnog filma organizira Hrvatski audiovizualni centar u suradnji sa zagrebačkim Francuskim institutom i Kino mrežom.

U našoj dvorani ćemo malo požuriti pa će se “maratonci” održati 19. 12. S početkom u 10,00 sati. Naši će gledatelji imati priliku pogledati programe ‘Domaći mali maratonci’ i ‘Europski mali maratonci’ koji donose animirane naslove namijenjene najmlađim gledateljima.
‘Domaći’ i ‘Europski mali maratonci’ donose nagrađivane animirane kratkometražne filmove za djecu. Prvi, ‘domaći’ program, donosi serijal animiranih filmova Koyaa i nestašni predmeti (njih osam) autora Kolje Sakside kao i Ježevu kuću Eve Cvijanović. Osim toga, a u sklopu europskog programa ‘kratkiša’ najmlađi će gledatelji vidjeti animirane filmove iz Nizozemske (Malo logike), Slovenije (Lasica), Italije (Dobro jutro mjeseče), dva filma iz Francuske (Dva prijatelja i Malena lija) te po jedan iz Hrvatske (Medo trapavko), Portugala (Ginjas) i Španjolske (Životna priča).

 POPIS FILMOVA:

10,00 sati
Program DOMAĆI MALI MARATONCI

Koyaa, r. Kolja Saksida – 30’50”
Razigrani autić
Divlja ležaljka
Leteća bilježnica
Rasplesane čarape
Tvrdoglave naljepnice
Smrznuti šal
Život je potpuno lud
Živio, Koyaa!
Ježeva kuća, r. Eva Cvijanović – 10′
UKUPNO TRAJANJE: – 40’50’ min

10, 45 sati
Program EUROPSKI MALI MARATONCI

Some Logic / Malo logike (Nizozemska) – 0’54”
Weasel / Lasica (Slovanija) – 11’35”
Good morning moon / Dobro jutro mjeseče (Italija) – 4’13”
Two Friends / Dva prijatelja (Francuska) – 4′
Easygoing Teddy / Medo trapavko (Hrvatska) – 8′
Ginjas / Ginjas (Portugal) – 2′
Teeny Weeny Fox / Malena lija (Francuska) – 9′
A Life Story / Životna priča (Španjolska) – 4’20”

UKUPNO TRAJANJE: – 44 min.

Ulaz na sve projekcije je besplatan!