Manifestaciju „Lica iza slikovnica“

 

Srijeda, 3. 5. 2023.
Dom kulture – Nova Gradiška
RADIONICE I PREDSTAVLJANJA SLIKOVNICA

Poštovani,
s veseljem najavljujemo još jednu manifestaciju „Lica iza slikovnica“ koja će se održati 3. 5. u Domu kulture za unaprijed organizirane skupine djece. U programima će sudjelovati učenici i nastavnici OŠ “Ljudevita Gaja”, OŠ “Mato Lovrak” te djeca i odgajateljice Dječjeg vrtića Nova Gradiška. Pripremili smo niz zabavnih druženja i radionica s vrsnim umjetnicama, književnicama i ilustratoricama koje su zaslužne za veliki broj kvalitetnih slikovnica. Naučimo što i kako rade naše gošće, potaknimo čitanje i ilustriranje među djecom i promovirajmo zajedno dječju književnost.
Program održavamo uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

Agata Lučić
Ogledalo bez mana

Ana Dobričić
Čarobne naočale

Lana Momirski
Jabukan

Nikolina Manojlović Vračar
Kako misli jure jednog malog Jure

Moderatorica: Nikolina Manojlović Vračar

Agata Lučić dolazi s autorskom slikovnicom Ogledalo bez mana za koju je dobila posebnu pohvalu u Bologni (https://mvinfo.hr/clanak/posebna-pohvala-nagrade-bolognaragazzi-ogledalu-bez-mana-agate-lucic).

OGLEDALO BEZ MANA:
https://www.mala-zvona.hr/product/ogledalo-bez-mana/

Slikovnicu Čarobne naočale predstavit će autorica Ana Dobričić, a likovnu radionicu će voditi mlada nagrađivana ilustratorica Vendi Vernić (godine 2018. je u Bologni dobila glavnu nagradu za ilustraciju – https://www.vecernji.hr/kultura/drago-mi-je-sto-sam-iz-drugog-pokusaja-dobila-nagradu-to-znaci-da-napredujem-1239634)

ČAROBNE NAOČALE:
https://www.mala-zvona.hr/product/carobne-naocale/

Lana Momirski predstavit će slikovnicu Jabukan, lijepu priču o prijateljstvu i prirodi. Uz predstavljanje, Lana će voditi igre na otvorenom (tematski vezane za priču iz slikovnice).

JABUKAN
https://www.mala-zvona.hr/product/jabukan/

Nikolina manojlović Vračar vrtićancima će predstaviti hvaljenu slikovnicu Kako misli jure jednog malog Jure – https://www.mala-zvona.hr/product/kako-misli-jure-jednog-malog-jure/)

Uz svako predstavljanje bit će organizirana i prigodna radionica.

Veselimo se ponovnom upoznavanju lica iza slikovnica!