“Lipanjska večer”, tradicionalna galzbeno-pjesnička manifestacija

 

Osmu godinu za redom organizirala ju je HPS “Slavča”, a njome je ujedno završila i 20. Likovna kolonija”Petrović” Rešetari.

-Po osmi puta “Slavča” otvara ovom manifestacijom i ljetna kulturno-glazbena događanja u gradu, a njome upućujemo i čestitku svim sugrađanima i Domovini uz Dan državnosti. Bit će to glazbeno-pjesnička večer domoljubnih i ljubavnih pjesama koje poklanjamo svima koji vole ovakav glazbeni izričaj. Nastojat ćemo s našim prijateljima, pjesnicima KLD-a Rešetari učiniti ovu večer za dušu- rekla nam je, među ostalim Marija Kičić, voditeljica HPS “Slavča”.

Ove godine “Slavča” obilježava i 20- obljetnicu postojanja i djelovanja, a ovi dokazani entuzijasti, zaljubljenici u lijepu pjesmu i svoj grad, pronijeli su njegovo ime i dostojno ga predstavili diljem Lijepe naše, ali i izvan njezinih granica, na ponos svojih sugrađana i svoga kraja. Od srca im čestitamo i zahvaljujemo na godinama truda kojega su uložili i ljepote koju su svima nama darovali.

“Lipanjsku večer” oplemenili su i pjesnici KLD-a Rešetari : Evica Kraljić, Vesna Dumičić, Veronika Devčić, Ljubica Sedlaček, Stjepan Adžić, Mirko Dubočanac, Ingrita Ivanišević, Snježana Josipović, Marija Čavlina i Katarina Čavlina.

Tijekom proteklih godina na pozornici je jedan od članova Likovne sekcije KLD-a Rešetari slikao, a ove godine bila je izložena slika autorice Ljubice Josipović iz Požege, koja inače radi tehnikom spreja.

Ovogodišnju “Lipanjsku večer” otvorio je Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika i tom prigodom istaknuo:”Drago mi je što sam večeras s vama i što su me domaćini pozvali. Koristim priliku čestitati vam 20. godina uspješnoga rada. Nadam se da ste do sada imali jako dobru suradnju s gradom, a ona će u budućnosti biti još bolja i kvalitetnija. Svim vašim gostima želim ugodan boravak u gradu, a vama još  dugi niz godina uspješnoga rada”. Ovu manifestaciju, kao i dosadašnjih godina pratila je i dr. Ljepša Rakas Vujčić, sada na funkciji predsjednice Gradskog vijeća grada Nova Gradiška.

Završetkom 20. Likovne kolonije “Petrović” Rešetari, prema riječima predsjednika Ivana De Ville nastavlja se raditi na još jednom izuzetno vrijednom projektu u suradnji s Vladom RH. – Radi se o seriji izložbi radova sa svih 20. Likovnih kolonija i to u Zagrebu, Beču, Bratislavi, Budimpešti- naglasio je, među ostalim De Villa. Sve aktivnosti i sve manifestacije KLD-a Rešetari s ciljem su okupljanja i povezivanja matične zemlje i iseljene Hrvatske.

no images were found