LET S GAVRANOM 2018. : ČETVRTI GAVRANOVI DANI

N A T J E Č A J

LET S GAVRANOM 2018. : ČETVRTI GAVRANOVI DANI
(književno-kazališna manifestacija)

(Nova Gradiška, 27. i 28. studenoga 2018.)

I.

Pravo na sudjelovanje u  literarnom natječaju imaju svi učenici  srednjih škola  s područja Brodsko-posavske županije. U obzir za natječaj dolaze literarni radovi  pisani  na hrvatskom književnom jeziku koji nisu javno izvođeni ili objavljeni u listovima ili publikacijama osim u školskim listovima, a na teme iz Gavranovih romana za odrasle: ZABORAVLJENI SIN, BIBLIJSKA TRILOGIJA (JUDITA, PONCIJE PILAT, KRSTITELJ), KAFKIN PRIJATELJ, NEKOLIKO PTICA I JEDNO NEBO te zbirke priča MALI NEOBIČNI LJUDI:

„Gavranovi likovi i moj život“ ili „Slavonija u djelima Mire Gavrana“

Natječaj je anoniman. Škola se može natjecati s najviše pet učenika, a svaki učenik može poslati jedan literarni rad. Radove treba označiti isključivo šifrom ( brojem i godinama starosti učenika), a u prilogu,  u zatvorenoj omotnici,  na čijem je licu također šifra, treba napisati ime, prezime i naziv škole  s adresom učenika i nastavnika – voditelja).  Literarni radovi moraju biti prepisani pisaćim strojem ili računalom u pet primjeraka i poslani na adresu organizatora :  Gradska  knjižnica  Nova Gradiška, Relkovićeva 4, 35 400 Nova Gradiška s naznakom – za „LET S GAVRANOM 2018. : ČETVRTI GAVRANOVI DANI“ , najkasnije do četvrtka, 25.  listopada  2018. godine.

II.

Prosudbeno će povjerenstvo od pristiglih radova  izabrati najuspješnije i oni će biti objavljeni u Zborniku literarnih radova „LET S GAVRANOM 2018.“

III.

Svi  literarni radovi  koji  stignu na vrijeme za natječaj,  predat će se prosudbenom povjerenstvu, a omotnice s podatcima o učenicima,  komisijski će se čuvati u blagajni organizatora. Omotnice će se otvoriti tek poslije odluke stručnog povjerenstva.

IV.

Članovi prosudbenog povjerenstva izabrat će  najuspješnije  literarne  ostvaraje (eseje)  koje će sami učenici – autori predstaviti  drugoga dana  manifestacije LET S GAVRANOM 2018.: ČETVRTI  GAVRANOVI DANI , u srijedu, 28. studenog 2018. godine u Novoj Gradiški, a koji će biti tiskani u Zborniku.  Molimo učenike da se pripreme za javni nastup i dođu sa svojim voditeljima . Priznanja uz prigodne poklone organizatora i sponzora,   učenicima i voditeljima uručit će njihov omiljeni književnik Miro Gavran te predstavnici pokrovitelja: Brodsko-posavske županije i Grada Nova Gradiška uz predstavnike GRADSKE KNJIŽNICE NOVA GRADIŠKA i Fan Cluba MIRO GAVRAN.

V.

Upravu škole organizator će pisano obavijestiti o odabranim učenicima ( i  njihovim mentorima ) čiji  će se radovi  izvoditi na festivalskoj sceni u  Novoj Gradiški.

VI.

Odazivu na ovaj natječaj autori-učenici prihvaćaju sva prava i obveze koje iz njega proizlaze, a organizator natječaja također.

Organizacijski odbor

Adresa organizatora:
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA
Relkovićeva 4 ; 35 400 Nova Gradiška
Tel: 035/330-041
E-mail: gradska.knjiznica.ng@sb.t-com.hr
Kontakt osoba: Biljana Dakić, prof. i dipl. knjižn., ravnat. GKNG
E-mail: biljana.dakic@sb.t-com.hr ; Mob: 099/2505-628

U  Novoj Gradiški, 24. rujna 2018.