KOORDINACIJSKO TIJELO ZA PREVENCIJU OVISNOSTI GRADA NOVA GRADIŠA OBILJEŽILO SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA – 10. LISTOPADA

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti , radno tijelo Gradonačelnika Grada Nova Gradiška,   prošlog je tjedna  u suradnji s gradskim  osnovnim školama „Mato Lovrak“ i Ljudevita Gaja,  Elektrotehničkom i ekonomskom školom, Gimnazijom i Industrijsko-obrtničkom školom provelo  istraživanje „Boje naših osjećaja u doba korone“. Povezujući spoznaje iz psihologije boja, učenici su odabirom boje izražavali kako se osjećaju u kontekstu epidemije i izradili  „panoe-osjećaja“ svog razreda. Rezultati na uzorku 292 učenika bili su predmet analize na sjednici Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti, održanoj 11. listopada u velikoj Gradskoj vijećnici  , a poslužit će i kao smjernice za izradu lokalnog preventivnog programa.

Nakon  predavanja predsjednice Koordinacijskog tijela mr. Ljiljane Lukačević, spec.kliničke psihologije o mentalnom zdravlju uopće, s fokusom na mentalno zdravlje u kontekstu epidemije Covid-19, članice Koordinacijskog tijela profesorice pedagogije Mira Linjaković i Mirela Brlić -Trnka na sjednici su prezentirale projekt  „Zdravlje i sigurnost mladih u doba korone“,  doprinos  civilnog društva skrbi o mentalnom zdravlju u lokalnoj zajednici , realiziran u razdoblju ožujak-lipanj 2021. uz financijsku podršku Grada Nova Gradiška.  

U drugom dijelu radne sjednice članovi Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti započeli su s pripremama programa za predstojeći Mjesec borbe protiv ovisnosti  15.11.-15.12.