Koncert skupine Bruno Mičetić Quintet u Gradskom parku

Predmet KONCERT BRUNO MIČETIĆ QUINTET (GgNG)

BRUNO MIČETIĆ

 

UMJETNIČKI ŽIVOTOPIS

 Od rane mladosti pokazuje afinitet za glazbu, što je rezultiralo upisom osnovne muzičke škole u osmoj godini života. Davne 2001 godine nastupa na festivalu „Mlade nade Jazz-a“ u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. U nastavku nižu se glazbene ljetne radionice „Umbria Jazz“ – Berklee school te „Jazz is back“ u Grožnjanu, «Jazz kamp Kranj» kojeg pohađa tri godine za redom.

2004 godine upisuje Klagenfurt landeskonservatorium – Jazz department, te je tamo proveo narednih pet godina. U studentskim danima organizira jazz quartet „Seaside“ koji nastupa na festivalima – „Jazz tulum 2004“, „Liburnia Jazz festival“ 2006, 2007, 2008, „Hrvatski Jazz sabor – B.P. klub“ 2008 i „Ljeto na gradini“ 2008!

Po završetku fakulteta u Austriji počinje sa honorarnim pedagoškim radom na Narodnom učilištu u Rijeci te piokreće svoju školu Rijeka gitar centar.

Uz pedagoški rad započinje suradnju s renomiranim muzičarima kao što su Primož Grašič, Ratko Divjak, Joe Kaplowitz… Sa svim navedenima nastupao je na brojnim festivalima; Jazz u Lapidariju (10. i 11.), Međunarodni jazz festival Crikvenica (2011. i 2012.), Spring time Osijek (2010.), Jazz time festival Rijeka (2009. i 2010.), Jazz in Sax (2012.) Novi jazz festival (2012.) i drugi manji festivali.

Uz jazz karijeru izdaje tri singla a potom i studijski album sa svojim rock sastavom KEOPS za Croatia Records.

Sa svojim triom što ga čine Ratko Divjak i Joe Kaplowitz, 2013. godine izdao je prvi studijski jazz album na kojem su se našli svjetski standardi jazz glazbe. Album je objavio Dallas Records, a isti je naišao na odlične kritike struke i publike.

Objavom albuma nižu se nastupi na glavnim binama velikih festivala u Hrvatskoj; Liburnia Jazz festival (2013.), Last minute jazz festival-Bale (2013.), River jazz festival (2013.) i Jazz time festivala, Novi Sad (2013.).

2014. godine ostvaruje suradnju s beogradskim Milan Petrović jazz quartetom na nizu festivala u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Srbiji od kojih rado izdvaja prestižni Nišville jazz festivalu. Sa svojim triom odradio je vrlo uspješnu turneju a nastupio je kao support izvođač velikom svjetskom gitaristu Dominicu Miller-u (Sting, Phil Collins…) te doživio lijepe kritike od istog za svoj rad.

Od uspješnih projekata izdvaja se projekt Mičetić – Ružić, gdje je gost  bubnjar Dušan Kranjac te kontrabasist Henrija Radanovića s kojima je objavio i album „Fat Manager“ za izdavačku kuću Dallas records. U 2015. godini matični band Keops na čijem albumu je autor svih pjesama izdao je i svoj drugi album „Lice sudbine“ također za izdavačku kuću Dallas records 2016. godine s Bruno Mičetić triom objavljuje drugi studijski album „Beauty Of Your Soul“ iza kojeg se niže niz koncerata i festivala.

Utemeljitelj je i osnivač projekta „Rab Jazz Festival“,a „Bruno Mičetić Sekstet“ održao je koncert „Beaty Of Your Soul“ 14.09.2017. u maloj dvorani Vatroslav Lisinski i snimio CD i DVD live izdanje koji je upravo objavljen u izdanju „Dallas Recordsa“.

Bruno Mičetić nakon koncerta u Lisinskom ostvaruje suradnju s Hrvatskom glumicom Renatom Sabljak te održava nekolicinu koncerata u Hrvatskoj a  2019. godine objavljuje i album «Capturing the moment» te sa istim održava koncerte u Hnk Ivana Pl. Zajca te na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i šire.

Bruno Mičetić je od 2019 također postao član zajednice samostalnih umjetnika Republike Hrvatske HZSU.

Prošle godine Bruno objavljuje novi album «Out of the shadow» u izdanju Dallas Recordsa sa kojim je čak i u pandemijskoj godini odradio  devet koncerata na eminentnim festivalima i koncertnim prostorima u Hrvatskoj.

Sredinom 2021. godine Bruno pokrće projekt «Melodije nacionalnih parkova Republike Hrvatske» koje je podržalo i Ministarstvo Kulture Republike Hrvatske te održava prvi live stream koncert u Nacionalnom Parku Risnjak koji je pogledan na društvenimmrežama preko 10 000 puta te trenutno radi je u organizaciji ostalih sedam koncerata.

Također u istoj godini gost je na albumu «My Life»  Dade Marinkovića a trenutno radi na čak tri nova projekta ( Quintet, solo koncert za gitaru, trio).

U 2022. godini Bruno dobiva redovito članstvo u Hrvatdkom Društvu Skladatelja.

 

Bruno Mičetić management 2022.

 

DISKOGRAFIJA :
Keops: „Keops 2012“ i „Lice sudbine“ 2016
BM Trio: „Phantoms Whisper“ 2012
Milan Petrović Quartet: „Dates“ 2014
Fat Manager: „The Hood Fellas“ 2015
BM Sekstet: „Beauty Of Your Soul“ 2016
BM Sekstet: „Beauty Of Your Soul“ – Live at Lisinski 2017
BM Quintet: Capturing the moment 2019
BM Quintet Out of the shadow 2020