KONCERT KLASIČNE GLAZBE ANSAMBLA OKTOS U DOMU KULTURE

KONCERT KLASIČNE GLAZBE ANSAMBLA OKTOS U DOMU KULTURE
ANSAMBL OKTOS
PONEDJELJAK, 13. 3. u 19:30 sati

DOM KULTURE – ULAZ JE SLOBODAN

Dragi prijatelji glazbene umjetnosti,
s velikim veseljem najavljujemo Ansambl OKTOS, sastavljen od vrhunskih glazbenika koji će nam se predstaviti koncertom u Domu kulture, 13. 3. s početkom u 19:30 sati. Koncert je za za organiziranu publiku, a ulaz je slobodan.
Ansambl OKTOS mladi je komorni sastav aktivan na hrvatskoj kulturnoj sceni.
Čini ga osam mladih glazbenika koji izvode djela klasične glazbe u naizgled nespojivom instrumentalnom sastavu. Ljubav prema komornoj glazbi povezuje ih od samih početaka glazbenog obrazovanja tijekom školovanja u Osijeku, a kasnije i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Njihovo dugogodišnje poznanstvo suradnjom u ovom ansamblu dobiva svoj dugo očekivani nastavak.
Cilj je ovog neobičnog ansambla prenijeti glazbu široj publici, približiti ju mladim ljudima te izvoditi najljepše skladbe proteklih stoljeća u rijetko viđenim obradama. Članovi Ansambla svi su profesionalni glazbenici zaposleni na vodećim pozicijama hrvatskih i inozemnih orkestara te profesori u glazbenim školama i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu: Ivana Vukojević-flauta, Dunja Čolić-oboa, Emma Štern-klarinet, Matko Smolčić-fagot, Zvonimir Krpan-violina, Tajana Škorić-viola, Iva Ilakovac-violončelo i Domagoj Gušćić-klavir.
Program se održava u organizaciji POU “Matija Antun Relković” i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.