KONCERT ANSAMBLA GLAZBENE STAZE

PONEDJELJAK, 22.11.2021. u 10 sati
DOM KULTURE
ULAZ BESPLATAN

Ansambl Glazbene staze je peteročlani, tzv. Pierrot ansambl koji uključuje flautu, klarinet, violinu,  violončelo i klavir. Jedini je takav ansambl u Hrvatskoj. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na  muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Norveška, Francuska).

Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizašao je iz Ciklusa Glazbene staze, koji se već jedanaestu sezonu zaredom održava u Zagrebu u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u organizaciji Udruge Moj  svijet, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu.

Posebnost ansambla je u osmišljavanju tematskih koncerata s ciljem afirmacije i približavanja klasične  glazbe široj publici, osobito mladima. Tako koncerti postaju spoj klasične i poluklasične glazbe, igra  žanrova i različitih kombinacija instrumenata, splet klasike s jazz, filmskom i tradicijskom glazbom.

Svi dosadašnji nastupi Ansambla izvrsno su primljeni od svih generacija publike kao i struke. S  osobitim uspjehom ansambl je izveo programe Crveni ruž, Music Trek Meets Star Trek i Fantastična  suita. Prepoznata je i edukativna kvaliteta programa, pa je ansambl uključen u izvedbu obrazovnih  programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture).

Ansambl redovito nastupa u Zagrebu u sklopu vlastitog Ciklusa u Maloj dvorani Lisinski, a ostvario je  nastupe diljem Hrvatske.

Ansambl 2020. godine snima nosač zvukova s djelima domaćih skladatelja nastalih na poticaj ansambla, a koja je potom i praizveo u MD Lisinski u sklopu Ciklusa Glazbene staze. 

*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

Koncert je organiziran za unaprijed najavljene skupine.

 

KONCERT ĆE SE ODRŽATI POD POKROVITELJSTVOM MINSTARSTVA KULTURE I MEDIJA RH