Kazališna predstava “Pračovjek”

PRAČOVJEK
UTORAK, 7. 11. u 20:00 sati
KAZALIŠNA PREDSTAVA – DOM KULTURE

CIJENA ULAZNICE 10 EUR (75, 35 KN)
*Povlaštena cijena za učenike, studente i umirovljenike 7 EUR (52, 74 KN)

Dragi posjetitelji, pozivamo vas na kazališnu predstavu Pračovjek koja gostuje u novogradiškom Domu kulture u utorak 7. studenog s početkom u 20:00 sati. Trenutno više od 40 glumaca diljem svijeta izvodi komediju koja obara sve rekorde gledanosti. Hrvatski pračovjek je talentirani Peđa Gvozdić, glumac i redatelj.
Pračovjek – Defending the Caveman, najduži je one man show u povijesti Broadwaya i Las Vegasa te je postigao svjetski uspjeh. Urnebesna komedija, autora Roba Beckera osvojila je tijekom godina izvođenja srca milijuna ljudi diljem svijeta. Pračovjek je do sada preveden na 25 jezika te je izveden u više od 52 zemlje, a sam autor je tijekom trogodišnjeg razdoblja proučavao psihologiju, sociologiju i prapovijest kako bi napisao komediju o odnosu i razlikama muškaraca i žena od prapovijesti do danas.
Pračovjek nudi odgovore na vječni rat spolova – stereotipne, ali opet istinske razlike između muškaraca i žena od prapovijesti do danas. Kroz intenzivnu glumačku igru, mnoštvo transformacija i izuzetno glumačko umijeće hrvatski Pračovjek Peđa Gvozdić nasmijat će vas, podučiti i pomiriti nepomirljivo.
Kako je Pračovjeka opisao sam Peđa Gvozdić, riječ je o komediji bez filtera koja govori o muško-ženskim i žensko-muškim odnosima, namijenjena je starijima od 16 godina, a u njoj će se prepoznati svi koji su imali ili imaju ljubavnog partnera.
Autor: Rob Becker
Redatelj i glumac: Peđa Gvozdić
Prijevod: Bojana Bajić
Asistentica redatelja i scenski pokret: Sara Ipša
Glazba: Damir Šimunović
Adaptacija teksta: Peđa Gvozdić
Kostimografkinja: Morana Petrović
Dramaturginja: Petra Pleše
Scenografija: Peđa Gvozdić
Dizajn rasvjete i operater: Robert Pavlić
Operater tona: Bojan Blažević
Izrada scenografije: Davor Trupac, Alen Jardas
Inspicijent i grafički elementi u predstavi: Goran Glavač

Ulaznice možete rezervirati putem e-mail adrese: domkulturenovagradiska@gmail.com ili na tel. 035/637-799